Peanut butter eggs: Jaja od kikirikija i čokolade ove su nam godine omiljena uskrsna poslastica
Peanut butter eggs: Jaja od kikirikija i čokolade ove su nam godine omiljena uskrsna poslastica

Peanut butter eggs: Jaja od kikirikija i čokolade ove su nam godine omiljena uskrsna poslastica

Inspiraciju na najukusniju, ali i najefektniju uskrsnu poslasticu ove godine smo pronašli na profilu majke i kćeri koje su zaljubljene u kuhanje i u jednostavne recepte. Lexi Harrison i Beth Sinclair stoje iza profila Crowded kitchen koji je pun primamljivih recepata. Ovih su nas dana privukla uskrsna jaja, odnosno pisanice, koje su neodoljivo ukrašene – riječ nije o pravim jajima, već o slatkim jajima nastalim od kombinacije maslaca od kikirikija, bademovog brašna i čokolade. U nastavku donosimo recept.

Recept za jaja od kikirikija

Sastojci: 

  • 315 g kikiriki maslaca (bez šećera)
  • 1/3 šalice bademovog brašna
  • 60 ml javorovog sirupa
  • 30 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 225 g bijele čokolade
  • 2 žličice kokosovog ulja
  • 1/2 žličice plave spiruline (u prahu) i 1/4 žličice matche u prahu
  • 1 žličica kakao praha
  • 1 žlica hladne vode

Postupak:

  • U zdjeli za miješanje izmiksajte maslac od kikirikija, javorov sirup, šećer u prahu, bademovo brašno, ekstrakt vanilije i prstohvat soli dok smjesa ne postane glatka i sjedinjena.
  • Podijelite smjesu na porcije od po dvije žlice. Svaku porciju oblikujte rukama u kuglicu, a zatim je oblikujte u oblik jajeta.
  • Posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač dok pripremate preljev.
  • U maloj zdjeli izmiješajte kakao prah i vodu pa ostavite sa strane.
  • Bijelu čokoladu i kokosovo ulje stavite u zdjelu i otopite na pari ili u mikrovalnoj.
  • Umiješajte spirulinu i matcha prah (ili prehrambenu boju) te prilagodite boju po želji. Ulijte smjesu u nisku čašu ili posudu.
  • Najbolje je umakati jaja dok su polusmrznuta, to pomaže da se bijela čokolada brzo stvrdne i ne razlije kada ih stavite na pleh.
  • Zabodite čačkalicu u donji dio jajeta, zatim ga umočite u bijelu čokoladu.
  • Kada se čokolada skoro stvrdne, vratite jaje na papir za pečenje i odmah izvadite čačkalicu. Ako predugo čekate, čokolada može popucati.
  • Za prskanje, umočite četkicu za kolače u smjesu kakaa i vode. Držeći je oko 20 cm iznad pleha, prstima lagano pređite preko vrha četkice kako bi kapljice pale po jajima i stvorile efekt točkica.
  • Stavite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne (otprilike 10 minuta).

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori