Nalazimo se u mnogima omiljenim blagdanskim danima koji se, između ostalog, povezuju s obiljem ukusne hrane. Ako nemate ideje što doručkovati, okupili smo na jednom mjestu nekoliko recepata iz članaka koji su vam se posebno svidjeli. Pronađite ideju za najukusniji doručak u nastavku.
Rolice s cimetom
Jedan švedski klasik koji teško da ćete izbjeći ako posjetite ovu skandinavsku zemlju jer prodaju se doslovno na svakom uglu – 4. listopad je čak proglašen njihovim danom! Peciva, pužići iliti rolice s cimetom (švedski: ‘kanelbullar’) možete kupiti cijele godine, ali miris ovog začina i slastice ipak je nekako rezerviran za jesensko i zimsko doba. Recept je na linku.
Kaiserschmarrn
Doslovno, doručak dostojan careva. Carski drobljenac prava je dekadencija, a upravo to si na božićno jutro želimo. Ipak, najdraža stvar kod njega nam je što ga možemo dijeliti sa svojim najdražima. Recept za ovog slavno jedlo pronađite ovdje.
Francuski tost s Nutellom i bananom
Nitko ne zna od kuda zapravo francuski tost, odnosno pohani kruh, potječe jer se u raznim oblicima može pronaći u svim dijelovima svijeta, a nastalo je isključivo iz jedne svrhe – da se najefektivnije upotrijebe ostaci već starog kruha. Toga će na Božić sigurno biti, a ovo je najslasniji način da ga iskoristite. Recept je ovdje.
Košarice od krumpira, jaja i šunke
Ako ste više tip za slane doručke, ovaj recept će vas oduševiti. Recept se lagano i brzo priprema, a vrlo je zabavan. Idealan ako imate goste, ili želite zabaviti najmlađe. Recept možete pronaći na linku.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Jaja s feta sirom
Teško da se ikome na božićno jutro da stajati za štednjakom dulje od nekoliko minuta. Zato je ovaj doručak savršen. Gotov je začas, pun proteina, a možete mu dodati što god želite ili imate u hladnjaku. Recept je ovdje.
Foto: Instagram (@juliaschaa_)