Od kako je krenula sezona jagoda, svaki odlazak na plac ili u dućan ne može proći bez barem jedne mirisne košarice ovih crvenih bobica! Od voćnih salata pa do kolača, pita i torta, jagode – kraljice sezone – naći će se po svuda. Danas dolaze u obliku prefinog doručka ili snacka, na hrskavom kruščiću, s laganom kremom i slatkim notama meda i vanilije.
Sastojci:
- 1 veliki baguete ili neki drugi kruh po izboru
- 250g svježeg sira
- med
- vanilija
- 1 košarica jagoda
- šećera po želji
- listići mente
Postupak:
- Jagode operite i izrežite na manje komade, pospite ih sa šećerom i ostavite da puste svoj sok. Svježi sir razradite sa medom i dodajte mu vaniliju, sve povežite u kremu i ostavite na hlađenje. Kruh izrežite na šnite i grilajte sa svake strane na grill tavi. Možete ga zapeći i u pećnici.
- Na grilani kruh prvo stavite kremu od sira, razmažite ju po cijeloj šniti, zatim po njoj rasporedite jagode i ukrasite s mentom.
- Po želji crostino polijte s malo meda.
Foto: Marija Laća