Uskoro počinje sedmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji diljem Istre na kreativan načinspaja ribare, kuhare i glazbenike u ljubavi prema morskim specijalitetima te lokalnim i domaćim sastojcima. Mjesto radnje su morski molovi u Medulinu, Banjolama i Rovinju gdje na krmama ribarskih brodova hranu za posjetitelje pripremaju talentirani i poznati chefovi iz cijele regije.
Spoj tradicije i održivosti
Hook & Cook je zapravo tradicionalna ribarska fešta, izvedena na urban i kreativan način uz autohtone namirnice, svježu hranu i glazbenu podlogu poznatih DJ-eva. Do sada su na festivalu sudjelovali poznati i renomirani chefovi među kojima su Jorg Zupan, Stevo Karapandža, Mate Janković, Marko Turković i drugi.
Vrhunsko iskustvo za sva osjetila
Ove godine festival slavi snagu žena pa će za krm stati neke od najpoznatijih predstavnica hrvatske kulinarske scene – Katarina Vrenc (Sopal), Ivana Bekavac (Kut) i Ana Bako. Posjetitelji će tako moći isprobati raznovrsne morske delicije i riblja jela spremljena prema njihovim receptima osmišljenim posebno za ovu prigodu. To je ujedno i prilika za sve koji dođu na morski mol da se inspiriraju maštovitim ribljim street food zalogajima. U skladu s ovogodišnjom temom festivala, za glazbenu atmosferu pobrinut će se poznate regionalne DJ-ice.
„Street food festival Hook & Cook nastao je iz našeg ribarskog stila života. On spaja ribarstvo, kreativno kulinarstvo i probranu glazbu. Svi posjetitelji festivala moći će kušati riblja jela spremljena prema receptima poznatih chefica, te se ujedno i inspirirati kako ta ista jela samostalno pripremiti. Ovim festivalom već sedmu godinu za redom sustavno radimo na promociji važnosti kvalitetne riblje prehrane kroz popularizaciju lokalnog ribarstva i visoke gastronomske scene. Uz to, ove godine našu platformu želimo iskoristiti kako bismo promovirali tradiciju, kvalitetu i autentičnu ekspertizu koju žene donose u gastronomiju, te time doprinijeti široj društvenoj promjeni u kojoj se ženski rad i doprinos cijene i priznaju. Naše opuštene i ugodne vibracije uz fenomenalnu morsku hranu idealne su za provesti tople ljetne dane, stoga pozivamo sve da dođu na ribarski mol, te dožive neviđenu gastronomsku avanturu u prekrasnom ambijentu uz more“, izjavio je Marko Domgjoni, jedan od osnivača festivala.
Izvrsna ponuda hrane
Turske lepinje sa svježim škrombima, tuna cheeseburgeri, ramen od raže i pašticada od tune samo su neka od ukusnih jela koja su do sada predstavljena na festivalu. Domaćini i ove sezone najavljuju raznoliku ponudu prepunu inovativnih okusa baziranih na tradiciji koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Hook & Cook festival moći ćete posjetiti ovoga ljeta 17. lipnja i 12. kolovoza u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, te 16. i 17. rujna u Rovinju.