Nedavno smo pisali o trenutnom trendu dekoriranja i ukrašavanja tostova, a na vidiku je još jedan veliki hit u svijetu comfort jela. Spoj hrskavog, slatkog i kremastog, novi Honey Butter Toast objedinjuje sve što želimo od slatkog obroka. Vrlo je sladak i zasitan, pa ga možete poslužiti uz bobičasto voće, no odlično ide i uz kremu ili sladoled od vanilije. Za pripremu vam treba 5 sastojaka i ravno 5 minuta, a ostatak odrađuje pećnica. Uživajte!
A ako se slučajno nađete u Londonu i poželite probati najpoznatiji Honey Butter Toast na svijetu, uputite se u pekarnicu Arome Bakery u Covent Gardenu.
Recept za Honey Butter Toast
Sastojci:
- 4 deblje šnite kruha
- 80 g omekšalog maslaca
- 2 žlice meda
- ¼ cup smeđeg šećera
- prstohvat soli
Za posluživanje:
- šlag, sladoled ili krema od vanilije
- preljev od karamele
- bobičasto voće (po želji)
Postupak:
- Zagrijite pećnicu na 180 C.
- Odrežite koricu sa svih strana svih komada kruha.
- U zdjeli pomješajte maslac i smeđi šećer. Dodajte sol i med. Dobro promješajte.
- Premažite sve strane kruha s gustim namazom od meda, šećera, maslaca i soli.
- Pecite u pećnici 10 minuta. Okrenite kruh na drugu stranu, pa vratite u pećnicu na još 8 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 2 minute (bez diranja i premještanja!)
- Prebacite kruh na hladnu površinu ili tanjur, pa ostavite da se hladi još 10 minuta. Kako se hladi, tako će korica postati tvrđa.