

Kada zakoračite u Hišu Denk, ulazite u svijet u kojem se malo isprepliće s velikim – u svakom zalogaju, u svakoj pojedinosti i u svakom doživljaju. Pod vodstvom Gregorja Vračka, ovaj vrhunski restoran u Sloveniji stvara priče koje kušate, osjećate i proživljavate svim svojim osjetilima. No to nije sve što Hiša Denk nudi.

Svaki obrok započinje nizom pozdrava iz kuhinje – sitnim, ali promišljenim zalogajima koji najavljuju uzbudljivo kulinarsko putovanje. Nježne tortice s pastrvom i osvježavajućom pjenom od jogurta i hrena, mini krafnice u kojima slatki džem zamjenjuje sočno meso, ili pak filigranski oblikovani tacosi s goveđim tartarom – svaki tanjur priča priču odvažnih okusa i vrhunskih tehnika. Guščja jetra s narančinom glazurom toliko je savršena da zaslužuje mjesto među glavnim jelima.


Glavni tanjuri također zadržavaju element iznenađenja. Salata s cvjetačom dobiva novu dimenziju uz hrskave krastavce, dok muškatna bundeva u kombinaciji s kontrastnim yuzuom očarava nepce. Polako pirjana teletina, nježno začinjena paprikom i lukom, sljubljuje se s ukiseljenim ljutikama koje donose osvježavajući kontrast. Za savršen završetak tu je desert – puding od vanilije sa šljivinim kompotom i iznenađujućim sorbetom.


Arhitektura u skladu s prirodom
No, Hiša Denk nije samo restoran – to je prostor u kojem se isprepliću gastronomija i arhitektura. Obnovljena zgrada spaja suvremeni minimalizam s prirodnim elementima, stvarajući bezvremensku harmoniju. Mostovi koji povezuju staro i novo, unutarnji zeleni atriji te smirena, ali topla estetika, pozivaju goste u svijet profinjenog užitka.


Hiša Denk nudi i sobe
Za one koji žele cjelovito iskustvo, Hiša Denk nudi i sedam moderno opremljenih soba, gdje se nakon gastronomskog užitka možete prepustiti odmoru. Svaka soba dizajnirana je s naglaskom na udobnost, a uključuje vlastitu kupaonicu, televizor i besplatan pristup internetu.


Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Posjet Hiši Denk nije samo obrok – to je doživljaj koji spaja vrhunske okuse, promišljenu estetiku i nezaboravno gostoprimstvo. Gregor Vračko sa svojom strašću i talentom stvara priče koje ostaju u sjećanju i srcima svakog gosta. Ovo je mjesto gdje se gastronomija uzdiže na razinu umjetnosti i gdje se svaki zalogaj pretvara u trenutak čistog užitka.
Dodatne informacije:
Lokacija: Hiša Denk, Zgornja Kungota, 2201 Zgornja Kungota, Slovenija
Instagram: @hišadenk
Web stranica: www.hisadenk.si
*Tekst je preuzet s Journal.si