U godinu dana, otkako je otvoren, Hidden wine bistro postao je omiljeno odredište za vinske entuzijaste i ljubitelje hrane u Rijeci i okolici. Otvorio ga je chef Deni Srdoč, koji je u to vrijeme još radio i kao chef restorana Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč. Hidden, kao što mu i samo ime implicira, skriven je među uskim riječkim uličicama (Andrije Medulića 8) nedaleko Korza i bez dvojbe, najbolji je restoran u gradu i centralno mjesto okupljanja njegovih građana. I mi smo ga nedavno posjetili i oduševili se ponudom (više o tome čitajte ovdje), a sudjelovali smo i na proslavi prvog rođendana!
‘Dok slavimo prvu godišnjicu, želim izraziti zahvalnost svakome od vas koji ste bili dio našeg putovanja. Bila je ovo nevjerojatna godina ispunjena nezaboravnim trenucima, ukusnom hranom i vinima te divnim iskustvima. Našem predanom timu zahvaljujem na napornom radu, predanosti i nepokolebljivoj predanosti izvrsnosti. Vaši napori bili su ključni u tome da Hidden wine bistro postane omiljeno odredište za vinske entuzijaste i ljubitelje hrane’, rekao je vlasnik Deni Srdoč svima okupljenima – prijateljima, partnerima, medijima i naravno, članovima tima predvođenima glavnim chefom Željkom Vukićevićem.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Zabavna i kompleksna jela koja ćete uživati dijeliti
U Hiddenu možete uživati u vrhunskoj, maštovitoj i zabavnoj kuhinji, s filozofijom dijeljenja hrane. Tanjuri se postavljaju centralno na stol, a potom gosti dijele ukusne porcije. Hrana je bazirana na zero waste i farm to table konceptu što znači da rade na potpunoj iskorištenosti namirnica te povezanosti s lokalnim OPG-ovima. Sezonskim mijenjanjem jela prate prirodu i time nude uvijek ono najbolje što nam ona nudi.
Osim ribljeg i mesnog tartara koji su naši vječni favoriti ovog bistroa, obožavamo i njihove priloge jer im pridaju pažnju kao da su glavna jela – poput pečenog batata punjenog špinatom, kvinojom i kozjim sirom koji smo imali priliku probati na prvom rođendanu. Uz glazbu i ukusne zalogaje, održan je Big Bottles Night pa je osoblje Hiddena iz velikih boca uzvanicima točilo prosecco Valdobbiaden Cuvée di Boj Brut, Roxanichevu odležanu malvaziju, Rizmanov plavac mali… Naime, Hidden ima bogatu vinsku kartu na kojoj ćete pronaći boce iz svih svjetskih glavnih vinskih regija.
Proljeće na tanjuru
Promjene su u ovom restoranu česte, a kako nam je rekao sam vlasnik, odsad će jelovnik mijenjati još i češće, svaka tri tjedna. Zato, ako želite isprobati proljeće na tanjuru zaputite se među uske riječke ulice i uživajte u junećem tartaru s medvjeđim lukom, kozicama s dimljenim dagnjama, kvarnerskoj sipi, ribljim fritulama s muzgavcima, kozicama, oslićem i mladim lukom, cvjetači u labnehu kao i Iberico odojku pečenom u komadu. Hidden se mijenja, raste i sve je inovativniji, a nakon još jednog posjeta Rijeci, jedino što si možemo sebično poželjeti jest da Deni Srdoč otvori Hidden i u Zagrebu.