

Pronašli smo jedan od najuzbudljivijih wine barova u Barceloni i stavljamo ga na listu za ovo ljeto
Samo nekoliko koraka od obale, u mirnom kutku kvarta La Barcelonete, smjestio se Grasa – jedan od najuzbudljivijih prirodnih wine barova u Barceloni. Ovaj šarmantni lokal, nekoć poznat kao Fervor, spaja kreativan veganski meni s pažljivo odabranim prirodnim vinima, stvarajući neodoljivu atmosferu u kojoj se industrijski metalni detalji stapaju s toplim narančastim osvjetljenjem. Grasa je pravo otkriće za sve koji žele autentično iskustvo barcelonske gastro scene. Ovdje ćete pronaći inovativne veganske tapase, pripremljene s vrhunskim lokalnim sastojcima i fina lokalna, organska vina.
Grasa je rezultat vizije troje strastvenih ugostitelja – Vicky, Lea i Martína – koji su odlučili stvoriti mjesto koje odražava njihovu ljubav prema hrani, vinu i barcelonskom načinu života. Njihova predanost kvalitetnim sastojcima, održivosti i autentičnim okusima osjeti se u svakom detalju, od uređenja prostora do pažljivo osmišljenog jelovnika.
Što je posebno na meniju Grase
Posebnost Grasinog menija leži u njegovoj predanosti lokalnim sastojcima, ali i spajanju različitih kulinarskih utjecaja. Među njima su mekani bao bunsi, azijska peciva ispunjena bogatim veganskim nadjevima. Veganski vitello tonnato predstavlja inovativnu verziju talijanskog klasika, gdje se teletina zamjenjuje seitanom i mariniranim gljivama, dok kremasti umak donosi savršenu ravnotežu začinskih nota. Ljubitelji hrskavih zalogaja uživat će u veganskim empanadama, južnoameričkim pitama punjenima sezonskim povrćem i aromatičnim začinima.
Uz ove delicije, neizostavni su domaći specijaliteti poput svježe pečene focaccie, čija hrskava korica i prozračna unutrašnjost savršeno upijaju bogate okuse maslinovog ulja i ružmarina. Tu je i domaći kruh, koji idealno prati raznolike okuse s jelovnika, te marinirane lokalne masline pripremljene po tajnom receptu kuće. Sezonske delicije, poput svježeg veganskog tartara od povrća i orašastih plodova, kao i intenzivno aromatičnih sušenih rajčica, upotpunjuju gastronomski doživljaj u Grasi. Za ljubitelje vina, Grasa nudi pažljivo kuriranu selekciju prirodnih vina, među kojima se ističe narančasto vino Bizzaria iz Murcije, pravi hit među gostima, dostupno po cijeni od 32 eura za bocu. Osim toga, Vicky i Leo donose i poseban izbor cava vina (španjolska pjenušava vina), čime dodatno obogaćuju vinsku kartu.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Grasa je dakle, prostor u kojem se opuštena atmosfera susreće s vrhunskom uslugom i odličnim glazbenim odabirom. Playlista, koju ćete poželjeti ponijeti kući, savršeno upotpunjuje doživljaj, bilo da ste ovdje na ležernom ručku ili večernjem druženju uz čašu dobrog vina. Ako planirate posjet Barceloni, posebno tijekom nadolazećeg Primavera Sound festivala (4. – 8. lipnja 2025.), Grasa je nezaobilazna stanica. Smještena na Carrer de Felícia Fuster i Viladecans 69, radi od srijede do nedjelje, nudeći savršen bijeg od festivalske gužve uz nezaboravne lokalne okuse.
Foto: Instagram (@grasa.bcn)