Ovi Giotto kolačići savršeni su za sve koji vole lješnjake! Podsjećaju na male Giotto kuglice jer imaju fini nadjev od kreme od lješnjaka te su ukrašeni bijelom čokoladom i nasjeckanim lješnjacima. Nadamo se da ćete probati ove Giotto kekse i da ćete uživati u njima!
Giotto keksići
Sastojci za tijesto
- 250 g brašna
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 125 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 jaje
- 90 g šećera
Sastojci za ukrašavanje
- 1 staklenka kreme od lješnjaka
- Bijela čokolada ccc 100g
- 3 žlice nasjeckanih, prženih lješnjaka
Postupak
- Sve sastojke staviti u zdjelu i zamijesiti tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 1 sat.
- Tijesto prije valjanja ostavite 5-7 min na sobnoj temperaturi.
- Radnu površinu lagano pobrašnite. Razvaljajte tijesto na debljinu od cca 0,5 cm i izrežite kolačiće bilo kojim kalupom.
- U sredini polovice kolačića izrežite manji krug kako bi vam kasnije mogli poslužiti kao poklopci.
- Pecite kolačiće na 160°C 10-12 minuta dok ne porumene i ostavite ih da se ohlade.
- Cijele kolačiće (bez rupa) premazati kremom od lješnjaka. Na vrh stavite kolačić s rupom i lagano pritisnite.
- Otopite glazuru od bijele čokolade i njome ukrasite kolačiće po želji. Po vrhu pospite nasjeckane lješnjake i ostavite da se čokolada stisne.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov