Tonkina kužina: Ovih blagdana pripremamo najfinije Giotto keksiće od lješnjaka i čokolade
Tonkina kužina: Ovih blagdana pripremamo najfinije Giotto keksiće od lješnjaka i čokolade

Tonkina kužina: Ovih blagdana pripremamo najfinije Giotto keksiće od lješnjaka i čokolade

Ovi Giotto kolačići savršeni su za sve koji vole lješnjake! Podsjećaju na male Giotto kuglice jer imaju fini nadjev od kreme od lješnjaka te su ukrašeni bijelom čokoladom i nasjeckanim lješnjacima. Nadamo se da ćete probati ove Giotto kekse i da ćete uživati u njima!

Giotto keksi

Giotto keksići

Sastojci za tijesto

  • 250 g brašna
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 125 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 90 g šećera

Sastojci za ukrašavanje

  • 1 staklenka kreme od lješnjaka
  • Bijela čokolada ccc 100g
  • 3 žlice nasjeckanih, prženih lješnjaka

Postupak

  • Sve sastojke staviti u zdjelu i zamijesiti  tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 1 sat.
  • Tijesto prije valjanja ostavite 5-7 min na sobnoj temperaturi.
  • Radnu površinu lagano pobrašnite. Razvaljajte tijesto na debljinu od cca 0,5 cm i izrežite kolačiće bilo kojim kalupom.
  • U sredini polovice kolačića izrežite manji krug kako bi vam kasnije mogli poslužiti kao poklopci.
  • Pecite kolačiće na 160°C 10-12 minuta dok ne porumene i ostavite ih da se ohlade.
  • Cijele kolačiće (bez rupa) premazati kremom od lješnjaka. Na vrh stavite kolačić s rupom i lagano pritisnite.
  • Otopite glazuru od bijele čokolade i njome ukrasite kolačiće po želji. Po vrhu pospite nasjeckane lješnjake i ostavite da se čokolada stisne.
Giotto keksi
Giotto keksi

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori