Najbolji način za izboriti se s hladnim jutrima jesu mali rituali uz koje je tako lijepo započeti dan. Jedan od omiljenih jutarnjih rituala zasigurno je uživanje u ukusnom doručku. Nije neobično da tijekom tjedna nemamo vremena jutra provoditi u kuhinji kreirajući jela s kojima ćemo zakoračiti u još jedan dan, ali je zato subotnje jutro idealno za slastan doručak.
Zalogaji bogatog okusa, sočne kreme, voće i začini te šalica omiljenog kremastog napitka nam instant popravi raspoloženje. S obzirom da počinje advent, danas vam donosimo recept s pravim okusom i mirisom zime. Riječ je o gingerbread vaflima bez kojih više nećete moći zamisliti početak dana. Uživat ćete i u pripremi i u degustiranju jer riječ je o uistinu božanstvenom obroku. Zamislite samo gingerbread kolačiće u mekom vafle izdanju i prepustite se čistoj harmoniji užitka.
Recept za gingerbread vafle
Sastojci
- 1 šalica glatkog brašna
- 1/3 šalice brašna od quinoa
- 3 žlice soka od lana
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 čajna žlica mljevenog đumbira
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1/2 žličice vanilin šećera
- 1/4 žličice morske soli
- 3 jaja
- 1/2 šalice bademovog mlijeka
- 2 žlice melase
- 1 žlica kokosovog ulja
Preljev
- kokosov jogurt
- javorov sirup
- nekoliko kapi melase
Zagrijte toster vafle do srednje visoke temperature. U velikoj zdjeli umutite suhe sastojke i odložite. Odvojite jaja u dvije posude za miješanje. U zdjelu s žumanjcima, dodajte bademovo mlijeko, sirup i ulje pa istresite zajedno dok ne postane glatko. Bjelanjak miješajte na velikoj brzini električnim miješalicom.
Dodajte smjesu žumanjka i mlijeka suhim sastojcima i promiješajte dok se ne spoje u homogenu smjesu. Dodajte bjelanke i lagano miješajte dok se tijesto ponovno ne spoji. Pazite da prekomjerno ne miješate jer ne želite ispuhati bjelance.
Podmažite toster za vafle s 1/4 šalice tijesta na sredini. Pecite dok ne dobijete zlatno smeđu i lagano hrskavu boju oko 2 do 3 minute. Slažite vafle na podlogu. Kada su spremni za posluživanje na vrh nanesite željene preljeve i uživajte.
Foto: Instagram, Unsplash