Ljeto polako kuca na vrata, a samim time smo i optimistični kada je u pitanju toplije i sunčanije vrijeme. Sve to znači da je vrijeme da krenemo u potragu za nečim čime bismo se rashladili, a ima li boljeg od omiljenog ‘pića’ u obliku sladoleda? Gin & tonic sladoled na štapiću vrlo je jednostavno napraviti, samo najdražu mješavinu gorkasto-slatkog i osvježavajućeg pića morate uliti u kalupe za sladoled i oduševiti ekipu na proljetno/ljetnom tulumu.
Gin & tonic sladoled
20 g šećera u prahu
20 ml vode
200 ml gina
100 ml soka od limete
500 ml tonica
10 kriški limete ili krastavca
kalupi za sladoled na štapiću
Priprema
Napravite šećerni sirup zagrijavajući šećer i vodu na vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi. Ako želite zaobići slatkasti okus i ostati vjerni izvorniku, samo preskočite ova korak. U drugoj zdjeli pomiješajte gin, sok od limete, tonic i šećerni sirup. Izlijte tekućinu u kalupe za sladoled, ubacite krišku krastavca ili limete (može i drugi agrumi po izboru). Želite li da sladoled izgleda još slađe, slobodno mu dodate začine poput ružmarina, listića ruže ili papra. Zamrzavajte 1-2 sata te umetnite štapić u svaki kalup. Zamrznite do kraja preko noći. Kad poželite izvaditi sladolede, mlakom vodom prelijte kalup izvana te lagano izvucite za štapić.
I Voilà! Uživajte! 🙂
Foto: Instagram, iStock