Ako ste mislili da nakon mekanog japanskog cheesecakea, božićnog cheesecakea, ljubičastog cheesecakea, spoja cheesecakea, bundeve i karamele te idealnog spoja cheesecakea i badema ova svima omiljena cheesecake torta ne može nastati u još jednoj varijanti, grdno ste se prevarili!
Najbolja ljetna torta
Idealno ljetno piće gin-tonic tajni je sastojak najbolje ljetne varijante ove torte. Donosimo jednostavan i brz recept za cheesecake s ovim tekućim dodatkom koji će ga pretvoriti u najbolju ljetnu tortu!
Sastojci (za kalup promjera 22-24 cm):
TIJESTO
200 g McVitie’s Digestive keksa
75 g amaretto keksa
90 g maslaca
Kekse usitnite i pomiješajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 žlice usitnjenih keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak pomiješajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stegne.
KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatkog vrhnja
10 g želatine u prahu
100 g šećera u prahu
110 ml gin-tonica
Otopite želatinu u par žlica hladne vode. Zagrijte 200 g slatkog vrhnja i kad provrije otopite nabubrenu želatinu u njemu. Miksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte gin-tonic. Mikserom izmiješajte sve sastojke u jednoličnu smjesu, ravnomjerno nanesite na tijesto. Posebno istucite preostalih 200 g slatkog vrhnja u šlag te ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj. Stavite u hladnjak na pola sata do sat i servirajte tortu ukrašenu s kriškama limete, inspiraciju za serviranje potražite u slikama…
T.R.
Foto: Profimedia, Instagram