Pivo je jedno od najpopularnijih pića na svijetu čiji je glavni sastojak ječmeni slad. Međutim, osobama koje imaju celijakiju smeta gluten kojeg ima u ječmu pa ga ne bi smjele konzumirati. Srećom, u posljednjih nekoliko godina brojni su proizvođači počeli raditi pivo bez glutena kako bi svi oni koji imaju intoleranciju na gluten mogli uživati u ovom piću.
Gardia – domaće gluten free pivo
Novost na našem tržištu je pivo Gardia, hrvatsko bezglutensko pivo u kojem mogu uživati svi koji ne smiju ili ne žele konzumirati gluten. Gardia pivo testirano je u Andrija Štampar Institutu i sigurno je za celijakičare, a donosi originalni lager okus. Vizija proizvođača je bila da naprave pivo koje se okusom, bojom i mirisom ne razlikuje od klasičnog piva i ničim ne odaje da se radi o pivi bez glutena pa su kreirali pitko lager pivo, koje je odličnog okusa, umjerenog tijela, izbalansirane gorčine i laganog osvježavajućeg aftertastea.
Gardiu možete probati na nekoliko lokacija u Zagrebu, između ostalog u Botaničaru, Papavero Pizza&Food Labu i Craft Roomu, a kupiti ga možete u trgovinama Tvornica Zdrave Hrane, Mrkvica, GlutenBio-glutenfree, Boca&chap i Rica.
Više detalja o hrvatskom bezglutenskom pivu pronađite ovdje.
Foto: Instagram