

Jagode su ovih dana stigle u velik broj trgovačkih lanaca, ali i na tržnice. Naravno, nije riječ o našim domaćim jagodama, ali priznajemo da smo se razveselili i odmah uzeli nekoliko mjerica. Pa dok čekamo sezonu domaćih jagoda punih mirisa i okusa, koje najviše volimo svježe, od ovih ćemo napraviti neke slastice i dodati ih doručcima. Danas je na meniju francuski tost punjen jagodama i krem sirom!
Francuski tost ili pohani kruh jedemo još od djetinjstva – dakle, nije riječ o nekom novom gastro trendu. No, kako to biva s dobrim starim klasicima, tako je i ovaj doručak dobio moderan twist. Volimo ga s Nutellom i bananom, no ova svježa verzija je definitivno naš favorit.
Francuski tost s jagodama i krem sirom
Sastojci:
- 110 g krem sira
- 1 žlica meda ili agavinog sirupa
- 1/2 šalice opranih i nasjeckanih jagoda
- 8 šnita kruha
- 3 jaja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- maslac za pečenje
Postupak:
- Pomiješajte krem sir s medom ili agavinim sirupom. Dodajte nasjeckane jagode.
- U drugoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, vaniliju i cimet.
- Šnitu kruha debelo namažite smjesom krem sira i jagoda. Preklopite drugom šnitom kruha.
- Postupak ponovite sa svim šnitama kruha, dok ne dobijete 4 sendviča.
- Zagrijte tavu i dodajte maslac.
- Sendviče umočite u smjesu jaja i mlijeka na 5 sekundi, s obje strane.
- Nakon što ste ga umočili u jaja, punjeni sendvič prebacite na zagrijanu tavu.
- Pecite oko 2-3 minute sa svake strane, dok tost ne poprimi smeđe-zlatnu boju.
- Poslužite još toplo, s dodacima po izboru poput svježih jagoda, meda ili šećera u prahu.