Francuski tost punjen jagodama i krem sirom je naš novi omiljen doručak, donosimo recept
Francuski tost punjen jagodama i krem sirom je naš novi omiljen doručak, donosimo recept

Francuski tost punjen jagodama i krem sirom je naš novi omiljen doručak, donosimo recept

Jagode su ovih dana stigle u velik broj trgovačkih lanaca, ali i na tržnice. Naravno, nije riječ o našim domaćim jagodama, ali priznajemo da smo se razveselili i odmah uzeli nekoliko mjerica. Pa dok čekamo sezonu domaćih jagoda punih mirisa i okusa, koje najviše volimo svježe, od ovih ćemo napraviti neke slastice i dodati ih doručcima. Danas je na meniju francuski tost punjen jagodama i krem sirom!

Francuski tost ili pohani kruh jedemo još od djetinjstva – dakle, nije riječ o nekom novom gastro trendu. No, kako to biva s dobrim starim klasicima, tako je i ovaj doručak dobio moderan twist. Volimo ga s Nutellom i bananom, no ova svježa verzija je definitivno naš favorit.

Francuski tost s jagodama i krem sirom

Sastojci:

  • 110 g krem sira
  • 1 žlica meda ili agavinog sirupa
  • 1/2 šalice opranih i nasjeckanih jagoda
  • 8 šnita kruha
  • 3 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • maslac za pečenje

Postupak:

  • Pomiješajte krem sir s medom ili agavinim sirupom. Dodajte nasjeckane jagode.
  • U drugoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, vaniliju i cimet.
  • Šnitu kruha debelo namažite smjesom krem sira i jagoda. Preklopite drugom šnitom kruha.
  • Postupak ponovite sa svim šnitama kruha, dok ne dobijete 4 sendviča.
  • Zagrijte tavu i dodajte maslac.
  • Sendviče umočite u smjesu jaja i mlijeka na 5 sekundi, s obje strane.
  • Nakon što ste ga umočili u jaja, punjeni sendvič prebacite na zagrijanu tavu.
  • Pecite oko 2-3 minute sa svake strane, dok tost ne poprimi smeđe-zlatnu boju.
  • Poslužite još toplo, s dodacima po izboru poput svježih jagoda, meda ili šećera u prahu.
Učitati još
Zatvori