U samom srcu Zagreba, na adresi Petrinjska 42, jučer je otvoren predivan restoran Forty Two, nasljednik sada već legendarnog Mime’s Gourmet bara, poznatog po vrhunskoj gastronomiji i jedinstvenom ambijentu.
Forty Two
Forty Two je novo iskustvo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pod vodstvom chefa Hrvoja Nakića i njegovog tima, u kuhinji restorana Forty Two nastaju delicije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Lokalne svježe namjernice, sezonski hitovi, divlja riba ulovljena u Jadranskom moru i vrhunski stakeovi samo su dio njihove ponude. Oduševljava i dnevna ponuda jela sto je i inače tradicija svih Mime’s-a.
Forty Two nije samo restoran, već mjesto gdje se susreću tradicija i moderna gastronomija, stvarajući fenomenalnu kombinaciju okusa, ambijenta i atmosfere koje omogućuje jedinstven doživljaj. Forty Two je više od običnog mjesta za jelo – to je destinacija koja pruža iskustvo za pamćenje.
Ponuda jela
Da izbor nije nimalo lak potvrđuje jelovnik pun vrhunskih delicija pripremljenih modernim tehnikama. Na jelovniku tako možete birati između toplih i hladnih predjela među kojima se ističu pate foie grass, tuna tartar i riblji tris, kao i Jakobove kapice, kozice u bisqueu i alla soparnik. Od juha možete birati između bistre goveđe te dnevne juhe, a tu su i tjestenine, rižota, steakovi (ribeye black angus, cowboy black angus, striploin black angus i biftek Simental).
Glavna jela dijele se na mesna i riblja, kao što su pačja prsa, teleći šol, juneći obrazi ili janjeći kotleti, ili pak krak hobotnice, file grdobine ili lososa, te riblji file ulov dana uz garnituru od sezonskog povrća.
U ponudi je i nekoliko deserata poput tarta od jabuka, čokoladnog lava kolača i vanilija crème brûléea.
Uređenje restorana
Interijer su osmislili Joško Kovač i Katarina Krijan, a realizirali uz podršku partnera Eichholtz i Mashroom Storea. Prostor odiše toplim tonovima smeđe, zelene i bordo boje koji stvaraju ugodnu atmosferu za svakodnevno uživanje. Uz vrhunsku gastronomiju, gosti mogu uživati u širokom izboru hrvatskih i stranih vrhunskih vina koja upotpunjuju gastronomski doživljaj.
Osim pomno uređenog interijera, tu je i predivna terasa na kojoj će se gosti osjećati kao da su u prirodi a ne u centru grada – idealna je za ručak ili večernje opuštanje. Petkom se atmosfera dodatno zagrijava uz glazbu koju pušta DJ Danijela Korejzl, čineći večernje ugođaje nezaboravnima.
Dodatne informacije
Adresa: Petrinjska 42
Radno vrijeme: pon-čet: 12:00-00:00, pet-sub: 12:00-01:00, ned: zatvoreno
Instagram: Forty two
Foto: Karlo Šutalo