Lucija Bilandžić Matić: Florentines – hrskavi keksići s bademom
Lucija Bilandžić Matić: Florentines – hrskavi keksići s bademom

Lucija Bilandžić Matić: Florentines
– hrskavi keksići s bademom

Florentines ili firentinci su hrskavi keksići s bademom koji se često pripremaju za Božić. No, nisu rezervirani samo za blagdansku sezonu.

Jednostavni su za pripremu, puni okusa, a savršeno pašu uz kavu ili čaj. Recept je u nastavku!

Florentines

Sastojci:

  • 50g maslaca
  • 50g smeđeg šećera
  • 50g meda
  • 50g glatkog brašna
  • 50g badema u listićima
  • korica 1 naranče
  • 200g tamne čokolade

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom. Pripremite pleh za pečenje s masnim papirom. Stavite maslac, šećer i med u lonac te zagrijte dok se šećer ne otopi i smjesa postane glatka. Maknite s vatre i dodajte brašno, bademe i narančinu koricu te dobro promiješajte da se sve sjedini.

Malom žličicom stavljajte hrpice na pleh, ostavljajući dovoljno mjesta da se rašire tijekom pečenja. Pecite 8 minuta. Čim poprime svijetlozlatnu boju u sredini i malo potamne izvana, gotovi su. Ostavite ih da odstoje 5 minuta prije pomicanja.

Otopite čokoladu. Svaki kolačić do polovine umočite u čoksu, pa vratite na pleh s papirom. Kad se čokolada stegne, spremni su za jelo!

Recept nam donosi Lucija Bilandžić Matić s bloga Dva srca i kuhača. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilima Lucija Bilandžić Matić i Dva srca i kuhača. 

Foto: Mateja Vrčković

Učitati još
Zatvori