Gastroscena je u našem glavnom gradu ove jeseni vrlo zanimljiva! Najavljeno je otvorenje nekoliko restorana, barova, slastičarnica i craft pekarnica o čemu smo već pisali, a najnovija vijest koja nas je razveselila je službeno otvaranje street fooda Fish House.
Riječ je o restoranu koji u street food varijanti nudi vrlo kvalitetna jela bazirana na ribi zbog čega je u kratkom roku postao vrlo popularan. Naime, nakon uspjeha u Rovinju, od samog imena, dizajna i uređenja do detaljnog osmišljavanja jela, chef Jasmin Hajrula, koji je svoje iskustvo gradio kroz restorane s Michelinovim zvjezdicama, odlučio je postepeno franšizirati Fish House. Početkom ljeta restoran je otvoren u Zadru, a od ovog prosinca u njemu mogu uživati i Zagrepčani te njihovi gosti.
Fish House poznat je po burgerima s oradom, skušom i repovima kozica. Na meniju se ističe i njihov Fritto misto – mix delicija kozica, srdele, trlji, girica i lignji uz domaći tartar s dodatkom kapara i maslina. Zanimljivi su im i prilozi poput carpaccia od tikvice, mozzarelle, majoneze od bosiljka, a imaju i veganske i bezglutenske opcije jela.
Njegova zagrebačka poslovnica otvorena je u središtu grada, u Massarykovoj ulici 19, tik pored wine bara Bastion. Fish House će biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 12 do 22 sata.
Dodatne informacije
Lokacija: Massarykova ulica 19, Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 12 do 22 h
Instagram: Fish House by chef Jasmin
Foto: Instagram (@fish_house_by_chef_jasmin) i Matija Djanješić