Originalni recept za Fettuccine Alfredo ima samo tri sastojka i gotov je u manje od 5 minuta
Originalni recept za Fettuccine Alfredo ima samo tri sastojka i gotov je u manje od 5 minuta

Originalni recept za Fettuccine Alfredo ima samo tri sastojka i gotov je u manje od 5 minuta

Ako spadate u kategoriju ljudi kojima je tjestenina uvijek odlična ideja, Journal knjiga recepata puna je onih koje biste trebali isprobati. Na jednom mjestu popisali smo najjednostavnije recepte za ljeto, imamo i tjesteninu s povrćem, a za one koji vole isprobavati nešto novo, tu je tjestenina s limunom. Međutim, ako preferirate tjesteninu u čijoj pripremi se koristi mali broj sastojaka – Fettuccine Alfredo je jedna od takvih. Iako se u nju danas nerijetko dodaje i piletina, originalni recept za Fettuccine Alfredo sadrži samo tri sastojka. To su tjestenina, maslac i parmezan.

Fettuccine Alfredo: Originalni recept u kojem se koriste tri sastojka

Sudeći po različitim izvorima, kombinacija maslaca i sira datira još iz 15. stoljeća. Upravo u tom razdoblju kulinarski ekspert Martino da Como spominje recept za Maccaroni romaneschi u kojem se koriste skoro pa isti sastojci kao za Fettuccine Alfredo. To su maslac, dobar sir i začini. Međutim, pasta Fettuccine Alfredo je kao takva definirana tek u 20. stoljeću. Danas se ona jede u gotovo svim dijelovima svijeta, a zbog specifičnog i jednostavnog okusa mnogim ljudima postala je omiljena opcija za ručak ili večeru.

Ipak, kao što smo već rekli, ona se danas priprema uz upotrebu dodatnih namirnica. Uz piletinu, to mogu biti vrhnje za kuhanja, brokula, losos ili škampi. Ipak, ovog put pripremamo je na drugačiji način, odnosno po originalnom i tradicionalnom receptu. Proces kuhanja rezultirat će najkremastijom Fettuccine Alfredo tjesteninom koju ste probali, a to tvrdi i @aripastaclub na čijem Instagram profilu smo pronašli današnji recept. Štoviše, on tvrdi da vam je za to potrebno manje od pet minuta

Sastojci

  • maslac
  • parmezan
  • fettuccine tjestenina

Priprema

Nakon što ste skuhali fettuccine, prebacite ih u posudu na čije dno ste stavili šest kockica maslaca. Na tjesteninu zatim pospite tri žlice (ili po želji) parmezana po i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Sve dobro promiješajte i servirajte.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@aripastaclub, @misinewyork)

Učitati još
Zatvori