Šarmantan Fetiš Bistro u Martićevoj ulici otvorio se prije pola godine, a od tada se već uspio ucrtati na kartu najpoželjnijih adresa u gradu. Fetiš je u potpunosti gluten free lokal, a do sada je bio poznat kao brunch odredište, mjesto na kojem uvijek možemo popiti dobru kavu i odlične koktele. Smješten u najpoželjnijoj ulici za druženje u gradu, nije ni čudo da je u rekordnom roku privukao puno pažnje i simpatija Zagrepčana. Uz ponudu brunch jela i kolača, Fetiš je ovih dana uveo i ozbiljna jela za ručak ili večeru.
Ručak i večera u Fetišu
Jučer smo posjetili Fetiš i isprobali baš sve što se nudi na novom meniju. Malo je reći da smo oduševljeni, a njihova nova jela zaista se ističu od ponude većine bistroa u gradu. Kreativna jela, svježina namirnica i lagan osjećaj s kojim smo, siti i sretni izašli nakon ručka, sve je što želimo!
Jela iz početne ponude i dalje su dostupna, dapače, tijekom cijelog dana, dok su nova jela za ručak i večeru dostupa od 14 do 20:30 sati.
Vlasnica, Sanja Obradović, predstavila nam je uzbudljive Fetiševe novitete i glavnu kuharicu, Antea Piplicu. Antea je zaslužna je za sve kreacije koje se nalaze na meniju i izlaze iz kuhinje, a imala je povjerenje i potpunou slobodu pri stvaranju jela. Njena jela prate sezonu, a osim što je sve gluten free, u ponudi će uvijek biti i opcija za vegane. Svakog petka na meniju će se također naći i poneka riblja opcija.
Fetiš popodnevni menu
Na popodnevnom se meniju nalazi dnevna juha od sezonskog povrća i začina uz koju dolazi brusket sa sirom, medom i orašastim plodovima. Uz toplu kremastu juhu savršeno je pasao hrskavi brusket, toliko ukusan da bismo ga rado jele i kao samostalni snack. U ponudi je i azijska juha s tempurom od peršina; veganska juha s povrćem, shiitake gljivama, začinima, sezamom i tempurom.
Namaz od slanutka s domaćim tostiranim kruhom također je vegansko jelo. Dolazi u 3 porcije u slanutak/cikla/grašak varijanti namaza sa začinima, uz zdjelicu tostiranog domaćeg kruha.
Jedno od najpopularnijih jela definitivno su vege arancini sa zelenim pestom na salati od kelja. Tri velika arancina dolaze bogato punjena s mozzarellom, pestom od bosiljka i špinata, uz salatu od kratko kuhanog kelja s pinjolima. Pravo malo umjetničko djelo na tanjuru jednako je ukusno koliko i lijepo!
Jedno od super laganih a zasitnih feel good jela definitivno su Fetiš salate koje dolaze u mesnoj i veganskoj varijanti. Salata od piletine marinirane u soja sosu i naranči, baby špinata i mungo graha u veganskoj opciji dolazi s karameliziranom mrkvom.
Od ribljih jela isprobali smo tiger kozice s komoračem i estragonom u vinskom toću te brudet od srdela s aromatiziranom grilanom palentom. Ova morska jela instantno su nas odvela u ljetne dane. Ne možemo odlučiti što nam je bilo bolje – morat ćete sami isprobati i odlučiti!
Foto: Tatjana Bukvić