Nije teško zdravo se hraniti ukoliko znate dobro planirati, ali i pripremiti ukusne obroke koje uvijek možete imati pri ruci. Ključno je da hrana koja godi vašem zdravlju i ljepoti bude ukusna i sočna, a ne da vam predstavlja muku i napor.
Idealna hrana koja se lako prilagođava vašem životnom stilu su bogate salate kojima je baza piletina. One će vaša jutra učiniti energičnima i punima života, zasitit će vas do mjere da osjetite vlastitu snagu, a neće vas učiniti tromima. Poigrajte se vlastitom kreativnošću i piletini dodajte orašaste plodove, grilano povrće, lagane umake, mirisne začine i vaš obrok spreman je za konzumiranje.
Još jedan razlog zašto su salate s piletinom idealne za radni tjedan je što ih možete ponijeti sa sobom na posao, spremiti u posudu ili staklensku i u njihovim okusima uživati za vrijeme pauze za ručak. A ukoliko vam ostane još za koji obrok, možete ih podijeliti s kolegama. Također, razmišljate li o laganoj večeri, salate s piletinom su uvijek dobar izbor.
Kako bismo upotpunili vaš tjedni menu, donosimo dva recepta koja možete kombinirati i pretvoriti svoje obroke u čisti užitak. U nastavku potražite što vam je sve potrebno te kako uspješno kombinirati vaše omiljene namirnice u salate kojima je uistinu teško odoljeti.
Salata s piletinom i slaninom
Sastojci
- pileća prsa
- slanina
- cherry rajčice
- crveni luk
- sjeckani kelj
- maslinovo ulje
- grčki jogurt
- mješavina začina
- sok od limuna
- sol
Priprema
Crveni luk i slaninu propržite na malo maslinovog ulja. U trenutku kada se luk karamelizira, dodajte piletinu, malo smanjite temperaturu i pržite je s obje strane. Posolite i dodajte mješavinu začina. Za to vrijeme prerežite cherry rajčice na pola, isjeckajte kelj. Kelj kuhajte na pari i dodajte mu nekoliko kapi maslinovog ulja. Sve sastojke ubacite u staklenu posudu, zalijte jogurtom i limunovim sokom.
Pileća salata s temeljcem
Sastojci:
- pileća prsa
- pileći temeljac
- crveni luk
- celer
- svježa paprika
- majoneza
- crvena mljevena paprika
- sol
- papar
Priprema:
U pilećem temeljcu skuhajte pileća prsa. U trenutku kada temeljac proključa, smanjite temperaturu i tako kuhajte piletinu oko trideset minuta. Potom izvadite piletinu i nasjekajte ju na trakice. zatim piletinu promiješajte sa sjeckanim povrćem. U majonezu ubacite začine. ta će vam mješavina poslužiti kao vrlo ukusan dressing za salatu.
Foto: Instagram, Unsplash