

Za sve koji žele probati nešto novo i pripremljeno s mnogo pažnje, 50 A Burger&Champagne Bar prava je adresa. Uz već dobro poznatu ponudu burgera, ramena i ostalih kreacija pogodnih za dijeljenje uz čašu šampanjca ili jedan od signature koktela, novost je u ponudi doručak – simpatična, svakodnevna i nepretenciozna jela s potpisom chefa Nikole Markovića.
Doručak koji ćete voljeti
Za početak dana ljubitelji klasičnog doručka tako mogu odabrati Scrambled – kajganu od tri jaja s gorgonzolom dolce DOP posluženu s prženom slaninom i sezonskom salatom na prepečenoj focaccii od kiselog tijesta. Za ljubitelje avokada tu je Avocado Toast – domaći guacamole s jajem mariniranim u soji poslužen na prepečenoj focaccii od kiselog tijesta. Power granola klasična je kombinacija prave domaće granole s grčkim jogurtom i sezonskim voćem, a za one najgladnije tu je Smorrebrod – danski sendviči bez poklopca, u varijanti s dimljenim pilećim prsima, kremastom coleslaw salatom, prepečenim sirom halloumi i cherry rajčicama.




Kod pripreme jela vodim se svojim životnim iskustvom, onim što sam dosad radio i svime što sam probao. Osobno smatram doručak najvažnijim obrokom u danu, a uvođenjem doručka u svakodnevnu ponudu otvorili smo svoja vrata od ranog jutra i dali moderan štih nekim tradicionalnim jelima, objasnio je chef Nikola Marković.
Limitirano jelo i chef’s choice jest kremasta burrata servirana na prepečenoj focaccii s pesto-jogurtom i sezonskom salatom.
Street food uz jutarnji koktel
Bogat izbor doručka, osim kave, uključuje prirodne sokove i pjenušce, a za sve koji nisu sigurni što popiti uz ukusan obrok osmišljeni su posebni morning cocktails. Na jelovniku su jela već sparena s najboljim jutarnjim koktelima pa više ne morate razmišljati što naručiti. Tako, na primjer, uz Avocado Toast savršeno pristaje Bloody Mary, kajganu s gorgonzolom i slaninom upotpunit će Bittery Bubbles, a Power Granolu osvježavajuća Mimosa. U ponudi su još Espresso Martini s domaćim likerom od kave, Campari Spritz, Margarita i drugi.

Gurmanska jutarnja ponuda na samo nekoliko minuta hoda od glavnog zagrebačkog trga dostupna je svaki dan od 8 do 12 sati (osim ponedjeljkom), a cijene jela kreću se od 40 do 55 kuna.
Uz doručke 50 A Burger&Champagne Bar ulazi u proljeće i s osvježenim jelovnikom. Nastojimo stalno uvoditi nove okuse i redovito osvježavamo ponudu pa tako na jelovnik vraćamo Bibim Memil, upgrade klasične salate, a kao novost moram izdvojiti Gyoze sa svinjetinom, sušenom rajčicom, kineskim kupusom, mladim lukom, vlascem i đumbirom, dodao je Nikola.
Sve novosti možete pratiti i na stranicama na Facebooku i Instagramu.
Foto: 50 A Burger&Champagne Bar