Ništa nije bolje od domaćeg Twixa

Ništa nije bolje od domaćeg Twixa

U posljednjih nekoliko tjedana zaredale su nam se vijesti o sladoledima koji su nastali na predlošku omiljenih čokoladica. Bijeli Snickers sladoled, Kinder Bueno kornet, Toblerone na štapiću i slično ipak su nam van dohvata ruke, ali jedna stvar nikad nije – domaći Twix. Svježe pečena keks podloga, karamela i preljev od čokolade razveselit će apsolutno sve ukućane.

U hitnim slučajevima, jasno, uvijek možete otrčati do trgovine po kupovni, no slatkiši koje napravimo kod kuće ipak su neusporedivo slađi. Kako u vlastitoj kuhinji napraviti varijantu Twix čokoladice doznajte u nastavku.

Domaći Twix

125 g maslaca
40 g šećera u prahu
140 g brašna
120 ml guste karamele (domaće ili kupovne)
260 g mliječne čokolade

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite četvrtasti kalup (20 cm) i obložite ga papirom za pečenje. U velikoj zdjeli dobro istucite maslac i šećer pa dodajte brašno dok se ne formira mekano tijesto. Tijesto utisnite u kalup i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite 15-tak minuta dok ne pozlati na rubovima te ga pustite da se u potpunosti ohladi.

Kada je “keks” hladan razrežite ga na prutiće i svaki prutić izdašno premažite karamelom. Stavite u frižider da se stisne. U međuvremenu rastopite čokoladu pa izvadite prutiće iz frižidera i nježno ih umačite u rastopljenu čokoladu. Stavite na papir da se ne zalijepe za drugu površinu te sve zajedno hladite barem sat vremena prije serviranja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori