Slatkiš našeg djetinjstva koji je opstao do dan danas svakako je Toblerone. Međusobno smo ih dijelili, svakome po jedan trokutić i tako u krug dok se sve ne pojede – to su sjećanja koja nam se javljaju svaki put kad pomislimo na ovu poslasticu.
Donosimo vam recept za Toblerone koji možete napraviti u kućnoj radinosti u samo par jednostavnih koraka kako bi ga nastavili dijeliti, djelić po djelić jer je tako najslađe.
Sastojci za Toblerone:
- 300 g čokolade
- 300 g lješnjaka
- 3 jaja
- 300 g maslaca
- 300 g keksa
- 300 g šećera
Priprema:
Karamelizirajte 200 g šećera i dodajte 200 g prepečenih lješnjaka. Promiješajte, prelijte na maslacem premazan kalup za pečenje i ostavite da se ohladi. Ostatak šećera pjenasto umutite s jajima. Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka. Karamelu od lješnjaka zdrobite i dodajte u smjesu, pa dodajte mljeveni keks. Masu dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini, izlijte u kalupe i nakon toga ostavite u frižideru da se stegne.
Sve što vam preostaje je naći kalupe u obliku koji biste voljeli da imaju vaši Toblerone.
Foto: Pexels