Domaći namaz od pistacija za koji većinu sastojaka već imate doma
Domaći namaz od pistacija za koji većinu sastojaka već imate doma

Domaći namaz od pistacija za koji
većinu sastojaka već imate doma

Sicilijanski recepti dominiraju talijanskom kuhinjom, kao i sastojci poput artičoka, limuna i nama najdražih pistacija. Dašak najvećeg otoka u Sredozemnom moru može se pronaći na vašem jutarnjem tanjuru vrlo brzo i lako. U nastavku vam donosimo popis neophodnih namirnica, kao i postupak pripreme za domaći namaz od pistacije.

kroasan
pistacije

Namaz od pistacija

Sastojci

  • 60 ml vode
  • 60 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 120 g očišćenih pistacija
  • 140 g šećera u prahu
  • 1/4 žličice soli
Domaći namaz od pistacija
pistacije

Priprema

Očišćene sirove pistacije prelijte vrelom vodom, zatim pustite da odstoje 10 minuta. Oljuštite tamnu kožicu i pustite da se osuše. Zatim ih stavite u blender i, ovisno o mekoći pistacija, blendajte između 5 i 10 minuta dok ne dobijete savršenu masu. U dobivenu smjesu dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i sol. Sve to dobro izmiješajte, zatim polako dolijevajte ulje.

Kada se smjesa ohladi i kad ju izvadite iz blendera brzo će se stvrdnuti. Stoga kako bi ostala pogodna za mazanje, vrijeme je da dodate i malo vode. Namaz čuvajte u staklenoj tegli na sobnoj temperaturi do tjedan dana ili u frižideru ukoliko ga želite sačuvati dulje vrijeme.

Svježi kroasan iz obližnje pekarnice ili pecivo koje vam je ostalo od prethodnog dana, zagrijte u pećnici. Kada ga izvadite, narežite ga i premažite već pripremljenim domaćim namazom od pistacija.

*Članak je preuzet s Journal.rs.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori