U trendu su recepti koji se rade ‘od nule’. Nećemo komplicirati, donosimo onaj za domaći maslac
Vjerojatno vam je na društvenim mrežama već iskočio neki video influencerice Nare Smith, mlade mame koja sva jela poput buratte ili mozzarele radi od nule. Upravo smo na nju pomislili kad smo na stranicama Zare Home ugledali recept za domaći maslac s jestivim cvijećem. Iako se možda čini bespotrebno raditi maslac from scratch, zašto ne biste isprobali ovaj jednostavan recept i prilagodili ga sebi? Bit će vam potrebno tek 20 minuta vremena i svega tri sastojka za jedan komad maslaca, a mogao bi biti i ukusniji od onog kupovnog.
Domaći maslac sa suhim cvijećem
Sastojci:
- 2 l slatkog vrhnja
- 40 g suhog cvijeća
- 5 g krupne soli
Postupak:
U zdjelu miksera ulijte slatko vrhnje. Tucite vrhnje 15 minuta, dok se kruti dijelovi maslaca ne odvoje od tekućine (mlaćenice). Procijedite čistom gazom ili filtrom za mlijeko. Nakon izdvajanja mlaćenice, maslačna zrna možete premjesti u cjediljku i isperite ih hladnom vodom. Slijedi postupak gnječenja maslačnih zrna kako bi se povezala u homogenu masu. Dodajte sol i suho cvijeće. Oblikujte u željeni oblik i čuvajte u hladnjaku. Namažite na krišku kruha.
Foto: Zara Home