Brzi recept za domaći čips koji se priprema u kalupima za muffine
Brzi recept za domaći čips koji se priprema u kalupima za muffine

Brzi recept za domaći čips koji se
priprema u kalupima za muffine

Kalup za muffine sve češće pronalazimo kao dio jednostavnih recepata koji se pripremaju na nešto drugačiji način u odnosu na njihove tradicionalne verzije. Tako, na primjer, ovaj kalup možete iskoristiti za pripremu domaćeg čipsa. Iako se to na prvu čini pomalo začuđujuće, recept za domaći čips može se napraviti uz upotrebu samo tri ključna sastojka, i to za manje od pola sata. U nastavku teksta saznat ćete i na koji način.

Quick & healthy recept za domaći čips

Domaći čips predstavlja jednu od omiljenih snack opcija svih ukućana. Ipak, za razliku od recepta koji smo već isprobali, kada je u pitanju čips koji se priprema u silikonskim kalupima za muffine – krumpir nije jedan od ključnih sastojaka. Naprotiv, umjesto njega koriste se bjelanjci, specijalna vrsta sira i začini po ukusu. Upravo zato ga Anna Wanda D’Avenio – na čijem Instagram profilu smo pronašli ovaj recept – naziva proteinskim čipsom. Stoga je on idealan izbor za ukusnu i laganu užinu, a u to se možete uvjeriti i sami već danas.

Sastojci

  • 100 g bjelanjaka
  • 20 g Grana Padano sira
  • čili u prahu

Priprema

Proces pripreme domaćeg čipsa podjednako je jednostavan koliko i recept. Sve što je potrebno je da, za početak, naribate oko 20 g Grana Padana ili nekog drugog tvrdog, polumasnog sira. Nakon toga, na dno silikonskog kalupa za muffine stavite žlicu bjelanjaka, a potom dodajte naribani sir i, po želji, malu količinu čili paprike u prahu. Također, ovisno o vašim preferencijama, možete dodati i druge začine. Naposljetku, čips pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190 °C i to oko 15 minuta. Čips možete poslužiti uz različite umake.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@al.ta.cucina, @_wanna_fit, @slowroasted, @mezzesoul)

Učitati još
Zatvori