![Imamo recept za domaće milk šnite. Bolje su i od onih koje smo jeli u djetinjstvu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/08/milk-snite.jpg)
![Imamo recept za domaće milk šnite. Bolje su i od onih koje smo jeli u djetinjstvu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/08/milk-snite-e1722497213949.webp)
Ovo je bio najpopularniji desert na rođendanima u mom djetnjstvu! Ukusne, mirisne, meke… Nema se tu što ne voljeti, kaže Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Isprobajte ovog vikenda njen recept.
![domaće milk šnite](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/08/milk-snite.jpg)
Sastojci za kalup (dimenzija 35x25cm):
- 3 jaja
- 35 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica kakaa
- prstohvat praška za pecivo
- 2 žlice meda
- 2 žlice šećera
Krema:
- 200 ml mliječnog šlaga nezaslađenog
- 2 žlice meda
Priprema:
U posudu dodajte brašno, vanilin šećer, prstohvat praška za pecivo i kakao. Promiješajte. Jaja odvojite. Žumanjcima dodajte med, šećer i suhe sastojke. Promiješajte da se sjedini. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Snijeg dodajte smjesi od žumanjaka pa nježno špatulom promiješajte da se sjedini.
Rasporedite po kalupu za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja, odmah pažljivo odvojite papir za pečenje i ostavite da se ohladi u potpunosti.
Za kremu, izradite vrhnje za šlag i med u čvrstu kremu. Pečenu koru po dužini prepolovite na dvije jednake polovice. Kremu ravnomjerno rasporedite po donjoj kori, a onda drugu, gornju pažljivo gore smjestite na kremu. Ostavite u hladnjaku na 1h da se ohladi, a onda narežite na prutiće debljine cca 4cm.
![domaće milk šnite](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/08/milk-snite-2.jpg)
![domaće milk šnite](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/08/milk-snite-3.jpg)
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy