Imamo tri riječi za vas: domaća bijela Nutella. Sjajna ideja, zar ne? Ova poslastica može biti savršen dodatak vašem omiljenom kruhu i pravi užitak za nepce. Ljubitelji bijele čokolade posebno će uživati u ovom namazu koji je gotov za svega 10 minuta. Proces izrade je vrlo jednostavan pa će namaz biti gotov za čas, a užitak neprocjenjiv!
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Domaća bijela Nutella
Bit će vam potrebno:
- 600 g bijele čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
Postupak:
U lonac ulijte vrhnje i nasjeckanu bijelu čokoladu. Stavite lonac na laganu vatru. Pripazite da čokolada ne zagori, zato stalno miješajte. Dovoljno je nekoliko minuta, dok smjesa malo ne počne kuhati. Maknite lonac s vatre, pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi, a potom je premjestite u hladnjak na nekoliko sati. Nakon toga može se jesti kao Nutella.
Zapravo je riječ o ganacheu od bijele čokolade, ali je ovaj namaz najbolji hladan, kada u njemu uživate ‘na žlicu’. Naravno, možete ga koristiti kao dodatak kruhu ili tostu ili za kolače. Nema greške!
Foto: iStock