Jedno od nama omiljenih ljetnih osvježenja, uz brojne koktele, sangriju i voćne zalogajčiće, svakako je dobro ohlađeno rosé vino. Volimo ga u svim oblicima, a obožavamo i rosé pjenušac. Nježna ružičasta boja, lagan voćni okus i miris, već nas na prvu vode u tople ljetne večeri – a da ne govorimo da već i sama čaša ovog pića izgleda nevjerojatno privlačno.
Prije nekoliko godina viralan hit postali su gumeni bomboni s votkom, a nešto kasnije hit su postali i bomboni s tequilom. Sada smo naišli na novi hit koji je zavladao internetom, a ponovno su u prvom planu gumeni medvjedići. Ovog puta, u našoj omiljenoj kombinaciji do sada – s rosé vinom. Ipak, idemo korak dalje – gumene bombone nećemo natapati u piću, već ćemo ih napraviti sami iz nule, pomoću samo 3 sastojka.
Ova poslastica idealna je za ljetne zabave, a bit će i odličan poklon!
DIY gumeni medvjedići s rosé vinom
Sastojci:
- 480 ml roséa
- 50g želatine u prahu (bez okusa)
- 200g šećera
- 1 kap ružičaste prehrambene boje, po želji
Recept
- Stavite 240 ml roséa u mali lonac na srednje jakoj vatri. Pustite da prokuha i kuhajte oko 5 minuta. Maknite posudu s vatre.
- U manjoj posudi pomiješajte želatinu u prahu i preostalo rosé vino. Pustite da odstoji 5 minuta. Želatina bi trebala dati efekt “cvjetanja”, zgušnjavajući smjesu.
- Dodajte smjesu želatine u lonac s koncentriranim roséom. Dodajte šećer i vratite tavu na srednje nisku vatru uz neprestano miješanje. Nemojte dopustiti da smjesa prokuha.
- Kuhajte dok se želatina ne otopi, oko 5 minuta. Smjesa bi trebala imati sirupastu konzistenciju, sličnu javorovom sirupu.
- Maknite posudu s vatre. Po želji dodajte kapljicu ružičaste prehrambene boje.
- Upotrijebite bočicu za stiskanje, mjernu čašicu ili kapaljku da rasporedite smjesu u kalupe za gumene medvjediće. Ako nemate kalup na gumene medvjediće, ulijte smjesu u drugi kalup za led.
- Stavite u hladnjak na minimalno 90 minuta ili dok se medvjedići ne stisnu.
- Medvjediće pažljivo izvadite iz kalupa. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna.
Foto: Pexels, Unsplash, Instagram