Restoran u Beču o kojem svi pričaju spaja talijansku i japansku kuhinju, a hit jelo je udon cacio e pepe
Restoran u Beču o kojem svi pričaju spaja talijansku i japansku kuhinju, a hit jelo je udon cacio e pepe

Restoran u Beču o kojem svi pričaju spaja talijansku i japansku kuhinju, a hit jelo je udon cacio e pepe

Ako postoji grad koji zna kako spojiti eleganciju, povijest i hedonizam na tanjuru – to je Beč. Od carskih kavana do street food oaza, austrijska prijestolnica nikada ne prestaje nuditi iznenađenja za nepce. No, čak i u gradu s toliko kulinarskih aduta, jedan restoran uspio je izazvati pravu malu buru među foodiejima i influencerima: Cucina Itameshi.

Smješten u povijesnom Dogenhofu na Praterstraße, ovaj restoran spojio je ono što na prvu možda i ne biste očekivali – talijansku kuhinju s japanskim twistom. Itameshi doslovno znači „japanska interpretacija talijanske hrane“, i točno to ovdje i dobijete – kreativni kaos u najboljem smislu.

Restoran stoji iza poznate Mochi grupe, a iako je otvoren tek prije godinu dana, već ima kultni status. Toliki, da ako planirate večeru, računajte na listu čekanja od nekoliko tjedana.

Koncept je jednostavan, ali genijalan: sharing menu, naglasak na vrhunske sastojke i – najvažnije – na iskustvo koje spaja dvije kuhinje koje rijetko tko zamišlja zajedno. Ali vjerujte, kad probate njihovu udon cacio e pepe verziju – sve će vam biti jasno. Ovaj tanjur je s razlogom najviralniji hit s jelovnika – kremast, pun okusa i s onim neodoljivim umami efektom.

Tu su još i nevjerojatni karamelizirani prokulice s umamijem te savršeno balansirana pržena riža s češnjakom. Svaki tjedan nude i poseban lunch meni, pa je to idealna prilika da isprobate nešto novo bez dugog čekanja.

I ne odlazite bez deserta – njihova tiramisu bomba ne samo da mijenja pravila igre, nego je i toliko velikodušna da se bez problema dijeli na dvoje (ili troje, ako baš morate).

Ako ste ljubitelj novih okusa, fusion koncepta i restorana koji zna kako se radi hype – Cucina Itameshi bi vam trebao biti prvi na listi za idući posjet Beču.

Foto: Instagram (@cucina_itameshi_vienna)

Učitati još
Zatvori