

Last minute ideja za uskrsni stol: Evo kako u par koraka napraviti ova efektna crvena punjena jaja
Ako tražite brzu, last minute ideju za vaš uskrsni stol, ova crvena punjena jaja su pravi izbor! Ne samo da izgledaju prekrasno zahvaljujući prirodnoj boji cikle, već i donose savršen spoj kiselkasto-slatkog okusa s klasičnim kremastim punjenjem.
Idealna su kao predjelo, dekoracija ili zanimljiv dodatak blagdanskom meniju koji će zasigurno privući poglede svih za stolom. Jednostavna su za pripremu, ukusna, a efektna na tanjuru ili pladnju. Još nije kasno da nabavite sve potrebne sastojke i bacite se na pripremu. U nastavku donosimo recept.
Cikla ovim jajima daje zemljastu notu, a klasično punjenje s majonezom i senfom dodaje kremastu i lagano pikantnu komponentu. Ukupni dojam je svjež, lagan i vrlo aromatičan. Za samu pripremu jaja potrebno je 20-ak minuta, dok će još otprilike 12 (ili preko noći) sati stajati u hladnjaku i kiseliti se. Završna priprema, odnosno punjenje jaja oduzet će vam još svega 15 minuta.
Servirati ih možete na pladnju, dasci ili malim tanjurićima, a za koju se god opciju odlučite, ova će jaja sigurno postati zvijezda uskrsnog stola!
Recept za punjena uskrsna jaja
Sastojci za ukiseljena jaja:
- 8 tvrdo kuhanih jaja, oguljenih
- 2 male cikle, oguljene i narezane
- 1 šalica vode
- ½ žličice soli
- 3–4 žlice šećera
- ¼ šalice rižinog octa
Sastojci za punjenje:
- ¼ šalice majoneze
- 1 žličica senfa
- Sjemenke gorušice (za ukras)
Postupak:
- U loncu pomiješajte ciklu, vodu, sol i šećer. Zakuhajte pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
- Maknite s vatre, umiješajte ocat i ostavite da se ohladi.
- Prelijte tekućinu preko oguljenih jaja u staklenci, držite u hladnjaku od 12 sati do 3 dana.
- Prepolovite jaja, izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom i senfom, pa vratite smjesu natrag u bjelanjke.
- Ukrasite sjemenkama gorušice i poslužite!
Foto: Instagram