Crostata s jabukama kao najbolji način za započeti nedjelju

Crostata s jabukama kao najbolji
način za započeti nedjelju

@alyssakayle

Nedjeljno jutro ne možemo zamisliti bolje – šalica kave i crostata s jabukama koje već mirišu na tople jesenske note. Čak i oni koji nemaju namjeru doručkovati, vikendom se potrude pripremiti nešto brzo i slatko. U potrazi za novim receptima koji ne uključuju žitarice, jogurt, palačinke ili omlet pronašli smo divnu deliciju koja može poslužiti i kao poslijepodnevni desert. Crostata izgledom podsjeća na pitu, a za razliku od tradicionalne koja se priprema s lisnatim tijestom ovu ćete u trenu pripremiti sa sastojcima koje već imate u kuhinji. Glavni sastojak su sočne jabuke kojih trenutno na tržnicama zaista ima u izobilju. Hrskavo tijesto u kombinaciji s pečenim bademima i preljevom od karamele probudit će i najveće spavalice, recept potražite u nastavku.

Jesenska crostata s jabukama

@sugarsaltmagic

Sastojci za tijesto:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 9 žlica hladnog maslaca
  • 2 žlice hladne vode
  • 1 šalica badema

** karamel umak

Sastojci za nadjev:

  • 3 velike jabuke
  • 1/4 šalice brašna
  • 3 žlice agavinog sirupa ili meda
  • 1 žličica cimeta
  • 4 žlice maslaca

Upute:

U multipraktik ubacite sve sastojke za tijesto osim maslaca i hladne vode koje ćete ubaciti pred kraj. Smjesu prebacite na dasku pa tijesto zamijesite rukama ovisno o veličini i obliku koji želite. Minijaturna crostata efektna je slastica za posluživanje kada imate goste. Tijesto oblikujte u kuglu i omotajte folijom te ostavite u hladnjaku sat vremena. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, a u međuvremenu rukama pripremite nadjev. Jabuke narežite na tanke ploške, a u blenderu izmiksajte brašno, zaslađivač, cimet i maslac. U zdjeli marinirajte jabuke pa nadjenite tijesto, a za kraj posipajte bademima. Pecite 25 minuta, a kada je crostata pečena ukrasite ju preljevom od karamele i po želji posipajte šećerom u prahu.

@temiyage

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori