Nedostaje vam inspiracije kad pripremate ribu? Imamo četiri recepta dostojna Michelinove zvjezdice
Bilo da plovite na jedrilici, uživate u spektakularnom zalasku sunca ili istražujete morske dubine ronjenjem, riba je neizostavni izbor za obogaćivanje vašeg iskustva uživanja u slanom morskom zraku. Za ljetovanje ćemo se još malo strpjeti, a odbrojavanje do ljeta možemo započeti s receptima koji u naš dom donose mirise i okuse mora. Upravo zato, chef Giorgio Locatelli i Cromaris donose četiri ekskluzivna recepta, koji s raznim sastojcima kombiniraju Cromarisovu BIO ribu.
Brancin, orada i hama u viziji chefa Giorgia Locatellija
Cromaris BIO riba – brancin, orada i hama – uzgojena je u skladu s najstrožim ekološkim standardima na odabranim lokacijama Jadranskog mora, bez upotrebe antibiotika i GMO sirovina. Riba se hrani isključivo organski certificiranom hranom iz održivih izvora, čime se osigurava visok udio nezasićenih masnih kiselina, uključujući Omega-3, prirodni izvor energije koji pridonosi zdravlju srca, pluća, krvnih žila i imunološkog sustava.
Suradnja između Cromarisa i renomiranog talijanskog virtuoza kulinarske umjetnosti, Giorgia Locatellija, počela je 2021. godine. Svaki posjet Cromarisovim uzgajalištima duboko inspirira chefa Locatellija. Kristalno čisto more i iskustvo izlova bili glavni izvor njegove nadahnutosti za daljnje kulinarske pothvate.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Cromaris u društvu s najboljima
Chef Locatelli je od malih nogu upoznat s vrhunskom kuhinjom, budući da je odrastao uz obalu jezera Maggiore u pitoresknom talijanskom gradiću Corgeno, gdje je njegova obitelj upravljala restoranom s Michelinovom zvjezdicom. Njegova kulinarska putovanja odvela su ga u renomirane restorane diljem Engleske i Francuske. Sa suprugom 2002. godine otvara restoran u Londonu, koji već godinu dana kasnije zaslužuje Michelinovu zvjezdicu. Stručnost chefa Locatellija prepoznata je i u talijanskoj verziji Masterchefa, gdje je sudac od 2017. godine.
U nastavku donosimo ekskluzivne recepte koje je pripremio talijanski kulinarski virtuoz chef Giorgio Locatelli. Pronađite ih klikom na linkove.
Carpaccio od brancina s krastavcem i narom
Pečna orada, divlji radič sa česnjakom i čilijem i bagna cauda
Foto: PR