Ivo Zine s nama je podijelio recept za Crêpes Suzette, najfinije francuske palačinke
Ivo Zine s nama je podijelio recept za Crêpes Suzette, najfinije francuske palačinke

Ivo Zine s nama je podijelio recept za Crêpes Suzette, najfinije francuske palačinke

Ako je netko u posljednjih godinu dana svojim videima, receptima i estetikom privukao pažnju cijele regije, to je zasigurno Ivan Lončar. Većini poznatiji pod svojim Instagram imenom, Ivo Zine apsolutno oduševi svakim video receptom, a mi smo ga zamolili da s nama podijeli onaj za francuski desert, Crêpes Suzette. Ove palačinke dolaze u umaku od karameliziranog šećera, maslaca, soka, korice i likera od naranče, a kod posluživanja se često i flambiraju.

Iako djeluju kao iznimno delikatno jelo, priprema nije komplicirana kao što se na prvu čini.

Recept za Crêpes Suzette

Za palačinke:

  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • žlica šećera
  • pola žličice soli
  • 100-150 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • malo ulja

Za umak: 

  • sok od 3 naranče
  • narezana korica od 1/2 naranče
  • 200 g šećera
  • 1 narezana naranča
  • 50 g maslaca
  • 2.5 žlice likera od naranče
Ivo Zine Crepe Suzette
Ivo Zine Crepe Suzette
Ivo Zine Crepe Suzette

Postupak:

  • Napraviti palačinke muteći sve sastojke osim maslaca (maslac koristiti za premazivanje tave).
  • U tavu staviti šećer i pustiti da se karamelizira,  zatim na vruć šećer dodati sok od 3 naranče i narezanu koricu od pola naranče.
  • Pustiti da kuha na srednjoj vatri, a zatim dodati i maslac.
  • Nakon 5 minuta dodati i palačinke, obilno uvaljati u umak, zatim dodati i kolutove naranče i liker, pojačati vatru kako bi alkohol ispario.
  • U ovom trenu možete (a i ne morate) flambirati. Kuhati 2-3 minute.
  • Poslužiti s umakom i sladoledom od vanilije.

Foto: Ivan Lončar

Učitati još
Zatvori