Cellulite factory: Palačinke su uvijek dobra ideja, a crêpe brûlée još bolja
Cellulite factory: Palačinke su uvijek dobra ideja, a crêpe brûlée još bolja

Cellulite factory: Palačinke su uvijek dobra ideja, a crêpe brûlée još bolja

Crêpe brûlée, recept za ovu poslasticu koja sjedinjuje nježnu, tanku teksturu palačinki s karameliziranim šećerom karakterističnim za klasični crème brûlée, na svom je Instagram profilu podijelila Kristina Štriga (Cellulite factory). Priprema se s ljubavlju i jednostavnošću, te je idealna za posebne prigode ili kao neodoljiva poslastica kojim ćete razmaziti sebe i svoje najdraže. Upustite se u pripremu već ovog vikenda, evo uputa…

Crepe brulee_Cellulite factory

Crepe brulee

Sastojci:
  • 2 jaja⁣
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka⁣
  • 50 ml gazirane vode⁣
  • Prstohvat soli⁣
  • 120 g glatkog brašna⁣
Punjenje:
  • 2 žumanjaka
  • 10 g gustina
  • 70 g vanilin šećera
  • 200 ml mlijeka
Crepe brulee_Cellulite factory
Crepe brulee_Cellulite factory

Priprema: 

1. U zdjeli sjedinite jaja, šećer, 100 ml mlijeka i brašno. Dodajte ostatak mlijeka i vodu te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Na jakoj vatri zagrijte lagano nauljenu tavu za palačinke. Izgrabite smjesu na tavu i okrećite tavu kružnim pokretima kako bi se smjesa jednoliko rasporedila.⁣
3. Pecite palačinku dok dno ne posmeđi. ⁣Odvojite palačinku od tave lopaticom, okrenite i kratko pecite drugu stranu.⁣ Slažite na pladanj.
4. U zdjelici sjedinite žumanjke, gustin i šećer. Dodajte 80 ml mlijeka i miješajte dok ne razbijete sve grudice. U loncu zakuhajte ostatak mlijeka do vrenja. Smanjite vatru i uz miješanje ulijte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte uz miješanje dok se krema ne zgusne, oko 5 minuta.
5. Maknite kremu s vatre, prebacite u zdjelicu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite 10 minuta da se ohladi.
6. Svaku palačinku premažite s dvije žlice kreme i zarolajte. Posipajte šećerom, karamelizirajte šećer brenerom i poslužite. (Ako nemate brener, možete karamelizirati šećer u pećnici tako da palačinke posložite na lim, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva s uključenim gornjim grijačem i pecite 1 min da se rastopi šećer.)
Crepe brulee_Cellulite factory

Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

 

Foto: Kristina Štriga

Učitati još
Zatvori