Vikend bez raskošnih slastica je poput godišnjeg odmora bez sunca. Bogati okusi i nedjelja puna dekadencije najbolji su način za provesti ostatak slobodnog vremena. Dok polako ispijate kavu i razmišljate kako si dan učiniti još boljim, priuštite si gastro doživljaj koji će probuditi sva vaša osjetila. Očekujete li goste ili želite razveseliti svoje ukućane, ponudite im desert koji će zadovoljiti baš svačiji ukus, a pritom i začiniti vaše opuštene razgovore. Ukusni tart koji izgleda očaravajuće, stvorit ćete spajanjem omiljenih namirnica koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Voće i čokolada su kombinacija koja naglašava nedjeljni hedonizam koji ne smije ostati tek težnja. Stoga svoju kuhinju ispunite mirisima i okusima koji će unijeti vedro raspoloženje u vaš dom. Predstavite svoje kulinarsko umijeće receptom koji donosimo u nastavku.
Nedjeljni tart neka bude vaš adut za dan ispunjen užicima.
Recept za jednostavan i ukusan nedjeljni tart
Čokoladna podloga
- 2 šalice mljevenih badema
- 1/4 šalice maslaca od kikirikija
- prstohvat soli
- ½ šalice kakao praha
- džem od višnje
- 1 šalica višanja
- 2 žlice chia sjemenki
- žličica javorovog sirupa
Krema
- 2 šalice tofua
- 1 šalica sjeckane čokolade
- ½ šalice javorovog sirupa
- ½ – ¾ šalice kakao praha (ovisno o jačini okusa)
- aroma vanilije
Ukras
- 2 šalice bobičastog voća
- šačica sjeckanih pistacija
Priprema
Usitnite bademe, pomiješajte u njih maslac od kikirikija, sol i kakao. Potom u mješavinu dodajte džem, chia sjemenke i javorov sirup i jednolično utisnite sve sastojke u kalup. Dodajte sve sastojke za kremu u blender dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Razmažite ih preko čokoladne podloge. Složite po kremi bobičasto voće i zapecite sve zajedno na umjerenoj temperaturi nekoliko minuta. Kada izvadite tart, ohladite ga u hladnjaku oko 2 sata i potom poslužite s puno ljubavi.
Foto: Instagram, Unsplash