Bez obzira koliko nam radni tjedan bio naporan, subota ujutro rezervirana je za planove i entuzijastičan pristup kreiranja rasporeda za nadolazeće vrijeme. Uz prvu jutarnju kavicu, prirodni sok i lagani doručak, nekako prirodno dolazi pregledavanje ukusnih i efektnih recepata koji će dodatno uljepšati vrijeme koje volimo provoditi sa svojim najbližima. Ideja i nadahnuća nikada nije previše, zar ne? Bilo da želite obradovati svoje ukućane, pozivate prijatelje na opušteno druženje u svoj stan ili idete u goste nekim dragim ljudima, kolač je uvijek dobra ideja kojim ćete pokazati koliko vam je stalo do vaših bližnjih.
Ima li boljeg poklona kojim ćete izraziti svoju pažnju i naklonost od košare pune kolača koji neodoljivo mirišu?
S obzirom da je čokolada univerzalna namirnica kojoj je uistinu teško odoljeti, kolač obogaćen čokoladom raznih vrsta i tekstura savršen je odabir za subotnji desert. Osim što će nam svaku kavu učiniti još boljom i raskošnijom, svaki razgovor ugodnijim, fudge je kolač koji će nam popraviti raspoloženje već pri prvom zalogaju. Uz to što se toliko jednostavno priprema, čokoladni fudge s dvije vrste čokolade, mliječnom i bijelom te dodatno “osnaženom” neodoljivom Nutellom, već pri samoj pomisli na ove namirnice, rastu nam zazubice. Kada se svemu tome dodaju i lješnjaci, onda je idealan desert zajamčen. Još jedna prednost ovih čokoladnih kocki je što se ne peče i ne zahtjeva kompliciranu pripremu. Dovoljno je samo pažljivo rastopiti sastojke, umiješati ih, ohladiti i narezati na kocke. I vaši impresivni kolači su spremni za uveseljavanje svih dragih vam ljudi.
U nastavku potražite recept koji ćete obožavati.
Recept za slasni čokoladni fudge
Sastojci
- 395 g kondenziranog mlijeka
- 3 žlice (43g) maslaca
- 1 šalica Nutele
- 140 g mliječne čokolade
- 140 g bijele čokolade
- 3/4 šalice prženih lješnjaka
Postupak
Kalup za torte premažite maslacem. U zdjeli otpornoj na toplinu u mikrovalnoj pećnici rastopite kondenzirano mlijeko, maslac i Nutellu. Pola smjese prenesite u drugu posudu. Dodajte mliječnu čokoladu u jednu zdjelu i bijelu čokoladu u drugu zdjelu. Svaku posudu stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, miješajući nakon svakih 30 sekundi (kako bi se spriječilo pregrijavanje) dok se ne istopi i smjesa ne postane glatka. Promiješajte pola količine lješnjaka u svaku posudu.
Kada završite s miješanjem čokolade, umetnite nož sve do dna i počnite vrtjeti tijesto. Nemojte previše vrtjeti jer ne želite da se boje stapaju. Čuvajte fudge u hladnjaku dok se potpuno ne poveže, a taj će proces trajati oko 3 sata, a potom narežite kolač na kvadrate. Čuvajte fudge u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 1 tjedna.