Subotnje jutro najljepše je započeti uz neodoljive zalogaje i topao napitak. Mirna atmosfera koja već u jutarnjim satima najavljuje kako smo upravo zakoračili u vikend i napokon se možemo posvetiti sebi i sitnim užitcima. Dok ispijate prvu jutarnju kavu, prikupljate prve informacije u medijima i društvenima mrežama i promatrate kroz prozor zimsko jutro, sada je pravo vrijeme da osmislite dekadentan doručak za sebe i svoje ukućane. Neka baš ovaj dan bude “cheat day”. Stoga ga započnite ukusnim i raskošnim slatkim doručkom.
Imajte na umu kako je ipak riječ o najvažnijem obroku u danu, stoga si možete dovoliti pravu slatku energetsku bombu koja će vas razbuditi i podignuti raspoloženje. Uz slasne zalogaje malo drugačijeg francuskog tosta imat ćete sasvim dovoljno energije za sve što ste danas isplanirali.
U nastavku potražite recept za french toast kakav još niste probali, a sada je vrijeme da to promijenite. Na radnu provršinu pripremite kakao, maline (kupine ili jagode) i maslac od kikirikija i vaša slatka gastro pustolovina može početi.
Recept za savršen subotnji doručak – čoko francuski tost s maslacem od kikirikija
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 2 žličice kakaa
- 1/2 žličica ekstrakta vanilije
- sol
- 2 kriške kruha od cjelovitog zrna
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 2/3 šalice svježih malina
- ulje (bilo koje volite)
Upute
U plitkoj posudi ili zdjeli umutite zajedno bjelance, kakao u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Namočite kruh u smjesu od jaja po jednu krišku u isto vrijeme dok se sve ne upije. U velikoj tavi premazanoj uljem na srednjoj vatri, dodajte kriške kruha (jednu po jednu ako je potrebno) i kuhajte dok donja strana ne postane tamno zlatno smeđe boje – oko 3 minute. Okrenite i pecite do zlatno smeđe boje, odnosno dok tost ne postane hrskav, oko 3 minute. Premažite maslacem od kikirikija. Na vrh dodajte maline. Za raskošnije varijante ovog tosta možete dodati i drugo voće te nasjeckanu čokoladu. Poigrajte se maštom i uživajte u slasnim jutarnjim zalogajima. U svega nekoliko minuta, imate ćete na stolu jednostavan, a ukusan doručak kakav se ne propušta.
Foto: Instagram, Unsplash