

Kada se spoje brownie i baskijski cheesecake, rezultat je ova savršeno čokoladna i kremasta torta
Ako ste ljubitelji čokolade i kremastih deserata, ovo je recept koji vrijedi isprobati. Brownie Baskijski Cheesecake kombinira dva klasična favorita, gusti, sočni brownie i bogatu cheesecake kremu, pečenu u stilu poznate “izgorene” baskijske torte. Rezultat je nevjerojatna torta punog okusa, idealna za one trenutke kada vam treba nešto čokoladno, ali drugačije.
Recept je jednostavan, a potrebni sastojci većinom su oni koje (vjerujemo) već imate kod kuće. Nema potrebe za ukrašavanjem ili dodatnim komplikacijama jer ovaj kolač izgledom i okusom djeluje moćno baš takav kakav jest.
Recept za Brownie Baskijski cheesecake
Sastojci za brownie sloj:
- 65 g bijelog kristal šećera
- 35 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- 65 g tamne čokolade
- 20 g glatkog brašna
- 8 g kakaa u prahu
Sastojci za Basque cheesecake sloj:
- 300 g krem sira (sobne temperature)
- 150 g vrhnja za šlag (33 % m.m.)
- 65 g bijelog kristal šećera
- 2 jaja
- 120 g tamne čokolade
- 6 g glatkog brašna
- 4 g kakaa u prahu
Priprema:
- U zdjeli pjenasto umutite bijeli i smeđi šećer s jednim jajetom dok ne postane svijetlo i pjenasto.
- U drugoj posudi otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj, pa smjesu umiješajte u prethodnu.
- Lagano umiješajte brašno i kakao u prahu, miješajući tek toliko da se sastojci povežu.
- Smjesu ulijte u kalup dimenzija 20 x 10 cm, obložen papirom za pečenje.
- Za cheesecake sloj: sve sastojke (krem sir, vrhnje, šećer, jaja, otopljenu čokoladu, brašno i kakao) umutite u glatku kremu.
- Prelijte cheesecake smjesu preko brownie sloja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Vrh bi trebao biti taman i lagano „podignut”, dok sredina treba ostati drhtava.
Foto: Instagram