U zagrebačkom restoranu Clubhouse Golf uživa se u vrhunskoj hrani uz pogled na golf terene
U zagrebačkom restoranu Clubhouse Golf uživa se u vrhunskoj hrani uz pogled na golf terene

U zagrebačkom restoranu Clubhouse Golf uživa se u vrhunskoj hrani uz pogled na golf terene

Odlasci u restorane za mnoge predstavljaju vrijeme odvojeno za uživanje i odmor. Vrijeme kada obaveze ostavljamo po strani i prepuštamo se užitku dobre hrane i dobrog pića, ugodnog ambijenta i društva. Ipak, rijetki su restorani za koje sa sigurnošću možemo reći kako svaki put oduševljavaju ponudom, a kako je svaki dolazak nezaboravno iskustvo zahvaljujući ambijentu koji ne možete dobiti nigdje drugdje.

Bistro Clubhouse Golf

Bilo da ste u potrazi za odmorom od kuhanja, od posla, ili od svakodnevnih gradskih obaveza, Clubhouse Golf na jednom će vam mjestu pružiti baš sve navedeno. Restoran je smješten tik do jednog od samo dva prava golf terena u Hrvatskoj, što gostima pruža priliku da vide kako svijet golfa izgleda izbliza. Odlučite li sjesti na terasu, pored vas će se prostirati zelena prostranstva i velika fontana, a odlučite li ručati u prekrasno uređenom interijeru, jednak pogled će vam omogućiti velike staklene stijene.

Bistro Clubhouse Golf nalazi se na Jadranskoj aveniji, što jamči predah od gradskih gužvi i vrevi. Kako za poslovne ručkove, bistro je idealan i za obiteljske ručkove i okupljanja društva. U prekrasnom ambijentu, do detalja pažljivo uređenom, jedu se vrlo kreativna jela pripremljena od domaćih sastojaka. Velik naglasak stavljen je i na vrhunska vina, pa tako ovdje možete popiti razna hrvatska vina nagrađena iznimnim brojem bodova na Decanterovom ocjenjivanju.

Novi meni pun iznenađenja

Glavni chef kuhinje, Nikola Križanović, nedavno je preuzeo kuhinju i složio inovativan novi meni. Kaže nam kako nje htio ići u preveliku širinu, a ipak se dotakao nekih klasika, kako talijanskih, američkih, tako i naših domaćih. Uz pomoć sous chefa Nikole Mihelića i ostatka tima, iz kuhinje izbacuje vrhunska jela koja su nas očarala i na prvi pogled, i na prvi zalogaj. U susret jeseni, na meniju se mogu pronaći i zanimljive sezonske namirnice, poput raznih vrtsa tikvi (tikvice, muškatna tikva, “Faraon” tikva..). Glavni je cilj ponuditi ponešto za svakoga, pa su se na meniju našla razna predjela i glavna jela, kako mesna, tako i riblja.

Clubhouse Golf
Glavni chef Nikola Križanović i sous chef Nikola Mihelić

Predjela & Tapasi

Za početak ručka preporučili bismo da kušate neko od odličnih predjela. U ponudi je mediteranska hladna plata s dalmatinskim pršutom, kulenom, kulenovom sekom, domaćim kobasicama, livanjskim sirom, mini mozzarellom, sušenim rajčicama i maslinama, možete odabrati pikantne kraljevske kozice na pireu od cvjetače i začinskog bilja, surf & turf ili sicilijanske arancine. Mi smo uživali upravo u genijalnim arancinima.

Sicilijanski arancini talijanski su specijalitet koji u posljednje vrijeme dobiva sve više pažnje. Rižine okruglice punjene su mozzarellom i raguom od teletine s majonezom od bosiljka i limete. Savršen su odabir kao predjelo ili kao tapasi, a toliko su ukusni da brzo otvaraju apetit.

Clubhouse Golf
Sicilijanski Arancini

Juhe

Ručak smo nastavili toplom krem juhom od rajčice. Domaća juha od rajčice dolazi s pjenicom od bosiljka, domaćim kruhom aromatiziranim s pečenom paprikom i češnjakom. Juhe su uvijek naš odabir, pogotovo za hladnije dane, a u ponudi ćete pronaći i juhu od brokule te goveđu juhu.

Clubhouse Golf
Domaća krem juha od rajčice

Rižota & tjestenine

Prije glavnog jela valja isprobati i rižota i tjestenine kojima malo tko može odoljeti. Odabir čine teškim vrhunske kombinacije okusa koje uključuju divlju rižu, šarene fuže, tagliatelle i orecchiette te razne umake koji dolaze uz njih. Naš je odabir pao na rižoto od teletine i tikvica s karameliziranim zeljem i kremom od lješnjaka. Ovaj rižoto osvojio nas je već na prvi zalogaj; slatkoća karameliziranog zelja savršeno se stapala s mesnim i povrtnim komponentama, a ovo je zaista jelo za uživanje.

Clubhouse Golf
Rižoto od teletine i tikvica s karameliziranim zeljem i kremom od lješnjaka

Glavna jela

Glavna jela dijele se na mesna i riblja; od mesnih jela jeli smo Filet Mignon koji dolazi s demi-glaceom s ružmarinom, kremom od muškatne tikve, vezicom mahuna u panceti te prženim krumpirićima. 250 g bifteka zadovoljit će i zasititi svakog gladnog ljubitelja mesa, a lagani povrtni dodaci jelo ipak čine lakim i nježnim.

Clubhouse Golf
Filet Mignon

Riblja jela iznimno su kreativna i pripremljena vrlo pažljivo. Jedno od njih je i hobotnica na hvarski; krakovi od hobotnice glazirani na maslacu, pire od muškatne tikve, baby krumpir i hrskava salata od koromača i rikule. Meki krakovi hobotnice upotpunjeni su jesenskim notama muškatne tikve te dozom svježine hrskave slate, a ako ste ljubitelj morskih delicija, ovo bi moglo biti jedno od ponajboljih jela s menija.

Clubhouse Golf
Hobotnica na hvarski
Clubhouse Golf
Hobotnica na hvarski

Osim hobotnice, isprobali smo i confit od bijele ribe, hame, koja je konfitirana s povrćem, a uz nju dolazi i krema od “Faraon” tikvice i Juliene tikvice. Ovo je zasigurno bilo najrazigranije jelo; pršti bojama, teksturama i okusima koji se odlično slažu.

Clubhouse Golf
Confit bijele ribe uz hrskavu julienne "Faraon" tikvicu
Clubhouse Golf

Deserti

Uživajući na sunčanoj terasi s pogledom na zelena prostranstva golf terena, nakon obilnog smo ručka popili kavu i zasladili se tortom iz dnevne ponude. Uz slastice i deserte iz regularne ponude, poput semifredda s pistacijama, štrukla sa šumskim voćem i moussea od limuna s listićima badema i crumbleom od jogurta, svakog se dana priprema i dnevni kolač. Nas je dočekala prefina Ferrero torta! Čokoladni biskvit i krema te lješnjaci bili su savršen kraj našem gastronomskom doživljaju!

Clubhouse Golf
Desert dana: Ferrero torta

Restoran ne radi ponedjeljkom, a tijekom ostalih dana radi do 21h; dakle rade ranije i kasnije ručkove, no moguće je unaprijed se dogovoriti za večeru. Također, imaju 150 parkirnih mjesta, pa nema straha da ćete, kao primjerice u centru grada, imati muka s parkingom.

U Clubhouse Golf-u već polako započinju pripreme za organizirane evente i božićne domjenke koji će se po željama i potrebama održavati u jednoj od nekoliko dvorana, ovisno o broju gostiju. Za više informacija pratite njihovu web stranicu te Facebook i Instagram profile.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori