Viralan čips od luka: Još jedan jednostavan i brz recept spaja dvije namirnice u neodoljiv snack
Viralan čips od luka: Još jedan jednostavan i brz recept spaja dvije namirnice u neodoljiv snack

Viralan čips od luka: Još jedan jednostavan i brz recept spaja dvije namirnice u neodoljiv snack

U moru viralnih gastro trendova, nama je za oko zapeo jedan neodoljiv slani snack. Ako ste kao i mi, veliki ljubitelji onion ringsa, ili recimo obožavate zapečeni sir – ne morate tražiti dalje. Trenutačno je hit brzi čips od luka i sira! Samo dva glavna sastojka i dodatak začina dovoljni su da pripremite grickalicu neodoljivog mirisa i okusa.

U nastavku donosimo recept i nekoliko videa koji vam mogu poslužiti kao pomoć u pripremanju čipsa kod kuće!

Recept za čips od luka

Sastojci:

  • 2 manje glavice luka
  • 290 g parmezana
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • sol, češnjak u prahu, paprika u prahu

Postupak:

  • Luk očistite i anrežite na jednake, tanke kolutove.
  • Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
  • Na pleh pospite sir, a na sir slažite kolutove luka. Kistićem luk namažite maslinovim uljem.
  • Na vrh pospite začine. Pecite 18 minuta i pustite da se ohlade još barem 5 minuta.
  • Natrgajte ili narežite i poslužite – čips možete poslužiti uz bijeli umak od grčkog jogurta ili kiselog vrhnja.
Učitati još
Zatvori