

Donosimo novi prijedlog za quick & easy doručak. No, ovaj put, u nešto drugačijem obliku. Ako ste ljubitelji chia pudinga, vjerojatno ste ga već isprobali u različitim varijacijama. Ipak, ako želite eksperimentirati s klasičnim receptom za ovaj obrok koji vas drži sitima čak nekoliko sati, predlažemo da obratite pažnju na chia puding s borovnicama. On se, odmah nakon čokoladnog chia pudinga, našao na našem jelovniku – prije svega zbog neobične i zanimljive boje. Međutim, nakon kratke analize sastojaka, poželjeli smo ga isprobati što prije. Štoviše, sigurni smo da ćete isto poželjeti i vi.
Chia puding s borovnicama: Ideja za ukusan i zdrav doručak
Recept za chia puding, u kojem je glavni naglasak na borovnicama, pronašli smo na Instagram profilu Jess Bippen. Ona je poznata po dijeljenju recepata za zdrave i uravnotežene obroke, a upravo je i ovaj takav. Za njega vam nije potrebno previše sastojaka, a najbolji okus ima nakon što se ohladi u hladnjaku. Također, karakterističan je po visokom udjelu proteina, maloj količini šećera i mnogo vlakana. U nastavku donosimo korake pripreme na koje biste trebali obratiti pažnju, kao i prijedlog za posluživanje.
Sastojci
- 700 ml bademovog mlijeka
- 200 g smrznutih borovnica
- dvije mjerice proteinskog praha od vanilije
- 130 g chia sjemenki
- bademov maslac
- borovnice za dekoraciju
Priprema
Chia puding s borovnicama ne oduzima previše vremena za pripremu – a to je njegova glavna prednost. Stoga ga najčešće pripremamo u popodnevnim ili večernjim satima, kako bi nas ujutro dočekao spreman za doručak.
Za početak, potrebno je staviti bademovo mlijeko, smrznute borovnice i proteinski prah od vanilije u blender. Miksajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. U posudu srednje veličine stavite 130 g chia sjemenki, a zatim ih prelijte mlijekom koje ste prethodno sjedinili s borovnicama i proteinskim prahom. Sve dobro promiješajte, a zatim ponovite postupak nakon pet minuta kako biste spriječili stvaranje grudica.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Ostavite posudu s poklopcem u hladnjaku najmanje četiri sata, a najbolje preko noći. Poslužite chia puding s bademovim maslacem i pospite još malo borovnica na vrh. No, možete dodati i druge sastojke koje volite, poput orašastih plodova ili drugog voća. Također, ako ne konzumirate bademovo mlijeko, možete ga zamijeniti alternativom po želji.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@nourishedbynutrition, @lavishenka, @grayeatz)