Tražite savršeni desert za božićni stol? Cheesecake sa  sljezovim kolačićima i vrućom čokoladom oduševit će sve vaše goste

Tražite savršeni desert za božićni stol? Cheesecake sa sljezovim kolačićima i vrućom čokoladom oduševit će sve vaše goste

View this post on Instagram

A post shared by Carrie Burrill (@bakednewengland) on

Zimski menu zahtjeva posebnu pažnju budući da se aromatičnim mirisima i neodoljivim okusima koristimo za podizanje raspoloženja i energije. Ponedjeljak je još teži kada temperature padnu, stoga je ovaj dan u tjednu idealan za sitna udovoljavanja vlastitim prohtjevima kako bismo se barem malo osjećali bolje i poletnije. Neodoljivi kolači i torte učinit će dan ljepšim, pogotovo kada u njih umiješamo tipične zimske okuse i mirise poput kakaa, vruće čokolade, cimeta, sljezovih kolačića, vanilije i klinčića. Sve to zaokruženo u jednu slasnu mješavinu čini svaki zalogaj bogatijim  A to su ujedno i razlozi zašto su zimski jelovnici toliko omiljeni.

Neosporno je da ovaj kolač zbližava ljude i čini okupljanja zabavnijima pa svoj novi kulinarski eksperiment podijelite s dragim ljudima.

View this post on Instagram

A post shared by Fanny | Oh Sweet Day! (@oh_sweet_day) on

Kako napraviti zimski cheesecake s vrućom čokoladom?

Većinu sastojaka zasigurno već imate u svojoj kuhinji. Sada ih samo sljubite i uživajte u toj sinergiji okusa. Hrskavu podlogu napravite od oreo keksa, dok za bazu kreme koristite već uobičajene sastojke za klasični cheesecake, poput krem sira i jaja, a sve dodatno obogatite kakaom s kojim da teško možete pretjerati. Meke i prozračne sljezove kolačiće stavite na vrh kolača i uživajte u sočnom cheesecakeu koji će i najsumorniji dan učiniti smislenim. u nastavku pročitajte recept koji smo pronašli na inspirativnom food blogu – My Bakeing Addiction.

View this post on Instagram

A post shared by Carrie Burrill (@bakednewengland) on

Recept za cheesecake koji uljepšava zimske dane

Sastojci za koru

  • 20 usitnjenih Oreao keksića
  • 3 žlice maslaca

Sastojci za kremu

  • krem sir
  • pola šalice šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice ekstrakta od vanilije
  • 2 šalice čokoladnog čipsa
  • pola šalice kakaa
  • 2 žlice glatkog brašna

Na vrh nanesite slatko vrhnje i sljezove kolačiće.

View this post on Instagram

A post shared by Adrianna Zielińska (@alabasterfox) on

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Malo nauljite kalup za tortu. Promiješajte usitnjene Oreo keksiće s maslacem. Prstima rasporedite smjesu u kalup. Pecite oko 8 minuta. Promiješajte čokoladni čips s kakaom i stavite ih u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi. Izvadite potom da se smjesa ohladi dok miješate ostale sastojke za cheesecake kremu. Miješajte šećer i krem sir te im dodajte jaja. Miješajte električnom mješalicom na visokoj brzini pa dodajte ekstrakt vanilije. U smjesu dodajte žlicu po žlicu brašna i miješajte dok se sve ztajedno ne pretvori u homogenu smjesu. Pecite na umjerenoj temperaturi oko 60 minuta. Nakon toga isključite pećnicu, ali ne vadite iz poluotvorene pećnice cheesecake jer je važno da se malo “odmori”.  Nakon toga ohlsadite chessecake, odnosno stavite ga u hladnjak nekoliko sati. Prije nego što poslužite ovaj slasni kolač na svaku krišku dodajte malo slatkog vrhnja i sljezove kolačiće.

View this post on Instagram

A post shared by Our Food Stories (@_foodstories_) on

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori