Ako ste u potrazi za jednostavnim desertom čija priprema ne zahtijeva previše vremena i sastojaka – cheesecake sa slanom karamelom je idealna opcija za vaše sljedeće eksperimentiranje u kuhinji. Za razliku od drugih verzija ove popularne poslastice, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @millsandbuns cheesecake sa slanom karamelom radi se i poslužuje u manjim staklenim posudama. Poput recepta za raffaello tiramisu u čaši, za pripremu ovog kolača nije vam potrebno ekstenzivno iskustvo u kuhinji. S obzirom na to da je njegova glavna karakteristika neodoljivi okus, recept za cheesecake u čaši postat će vam jedan od omiljenih.
Sastojci
01. Za koru
- 20g otopljenog maslaca
- deset žlica mljevenih keksa
02. Za kremu
- 100g krem sira
- 60g slane karamele
- 75ml vrhnja za šlag
- 25g šećera u prahu
- morska sol
Priprema
Pomiješajte otopljeni maslac i mljevene kekse, a potom ih utisnite u tri manje staklene posude. Kako biste napravili kremu, pomiješajte sir i slanu karamelu. U odvojenoj posudi pomiješajte vrhnje za šlag i šećer u prahu sve dok se ne formira čvrsta pjena. Potom pjenu postepeno dodajte u kremu od sira i slane karamele.
Nakon toga, stavite sloj kreme preko podloge od keksa i na vrh dodajte još malo slane karamele, te prstohvat morske soli. Najbolje je da mini cheesecake ostavite najmanje dva sata u hladnjaku kako bi se u potpunosti ohladio.
*Tekst je preuzet s portala Journal.rs
Foto: Unsplash, Instagram (@millsandbuns)