Jeste li ikad probali otvoriti kokos? Ako jeste, sigurno ste se namučili jer je za ovaj pothvat potrebna ozbiljna vještina. Srećom, za recept koji smo vam pripremili, potreban vam je samo sušeni kokos iz vrećice. Tijekom ljeta, spremali smo cheesecake od bijele čokolade, a sada smo vam donosimo verziju s kokosom. Ovaj kolač je idealan lazy day saveznik jer se ne peče, pa je priprema brza i jednostavna.
Sastojci:
- 180 g mljevenog keksa
- 75 g maslaca
- 380 g krem sira
- 75 gr grčkog jogurta
- 75 g kokosovog brašna
- 200 g bijele čokolade
Za gornji sloj:
- 150 g kokosovog mlijeka
- 80 g bijele čokolade
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac. Smjesu prebacite u okrugli kalup za cheesecake i rasporedite po dnu posude kao koru. Važno je da smjesu dobro pritisnete uz dno. U odvojenu posudu stavite krem sir, jogurt i kokosovo brašno, pa izmutite mikserom dok se ne sjedini. Bijelu čokoladu istopite u mikrovalnoj ili na vodenoj pari. Pripazite da temperatura na kojoj topite čokoladu bude niska kako vam čokolada ne bi zagorjela. Istopljenu čokoladu dodajte u smjesu s krem sirom i umiješajte je u žlicom. Dobivenu smjesu rasporedite preko keksa i središnji sloj kolača je gotov.
Za preljev, u lončić stavite kokosovo mlijeko i stavite ga da se ugrije na laganoj vatri. U mlijeko izlomite bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne istopi. Zatim, prelijte kolač čokoladom i stavite u frižider na najmanje dva sata, najbolje preko noći. Cheesecake možete posuti s malo kokosovog brašna za dekoraciju.
Količina sastojaka u receptu, predviđena je za cheesecake kalup od 24 cm. Ako nemate kalup, kolač možete spremiti u bilo kojoj dubljoj posudi sličnih dimenzija.