Brzi bagelsi od 3 sastojka trenutno su veliki hit: Mogu u pećnicu ili air fryer – imamo recept
Užurbane dane ispunjene poslom i obavezama volimo završiti kod kuće, u sporom tempu, u ugodnom raspoloženju s najbližima. Baš zato to je vrijeme rezervirano za pripremanje svima omiljenih jela, a zatim za uživanje u hrani i druženju. Kako bi što više vremena ostalo za druženje, biramo brze i jednostavne opcije. Recepti od 3 sastojaka postali su jako popularni, pa su tako trenutačno hit i brzi bagelsi koji se rade od svježeg kravljeg sira ili grčkog jogurta i brašna.
Brzi bagelsi
Viralno je nekoliko različitih recepata za brze, proteinske bagelse. Neki ih rade sa svježim kravljim sirom, neki s grčkim jogurtom, neki koriste klasično bijelo brašno, drugi pirovo ili bademovo. Uz brašno i sir/jogurt možete dodati malo soli i praška za pecivo, ali ako broj sastojaka želite maksimalno smanjiti, uspjet će vam i bez toga.
Za razliku od pravih bagelsa nema kuhanja pa zatim pečenja, ova peciva samo se peku. U svakom slučaju, recept ne može biti lakši, a ove kućne bagelse svi hvale. Ako ipak niste za domaće bagelse, uvijek odlične možete probati u Brooklyn Bagel & Co u nekoliko gradova u Hrvatskoj.
Recept
Sastojci:
- 1 šalica (210 g) svježeg punomasnog kravljeg sira
- 1 šalica brašna (125 g) (pšenično ili pirovo)
- prstohvat soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
- dodaci: 1 jaje za premaz i sjemenke po želji za posip
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Izblendajte kravlji sir dok ne postane kremasta smjesa. Dodajte sol, prašak za pecivo i brašno te mijesite.
- Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, oblikujte 4 kugle.
- Od kugla napravite dugačke valjke pa spojite krajeve da dobijete oblik bagela.
- Kistom premažite bagelse razmućenim jajem i na vrh dodajte sjemenke.
- Pecite 25-30 minuta u pećnici ili 10-12 u air fryeru.
- Ostavite da se ohladi 15-ak minuta pa poslužite.
Foto: Instagram, Dupe Photos