Nakon napornog dana koji je bio ispunjen različitim obavezama, posljednje čemu se mnogi žele posvetiti je kuhanje. Međutim, činjenica je da je svakodnevicu neophodno ispuniti raznovrsnim i nutritivnim obrocima putem kojih ćemo u tijelo unijeti zdrave namirnice. Ako vas umor demotivira da pripremate ovakve obroke, bitno je istaknuti da oni ne zahtijevaju previše vremena i truda. Recepte za brza i jednostavna jela danas je moguće pronaći na različitim društvenim mrežama, pa tako i na TikTok-u. Štoviše, takve recepte je s publikom podijelila i privatna kuharica Natalia Rudin.
Brza i jednostavna jela po receptima chefice
Natalia Rudin godinama je radila kao privatna kuharica, a tako je stekla bogato gastronomsko iskustvo. Stoga svoje medijske platforme danas koristi kako bi s pratiteljima podijelila raznovrsne recepte u kojima se nerijetko koriste zdrave namirnice. Kako je objasnila na svojoj web stranici, ljubav prema gastronomiji krenula se razvijati tijekom vremena koje je provela u Indiji. Nakon toga, postala je privatna kuharica i joga instruktorica.
Na društvenim mrežama započela je različite serijale, a među njima je i onaj kroz koji dijeli recepte koje priprema kada nema previše vremena, odnosno nakon napornog dana na poslu. Stoga smo izdvojili tri takva, a zbog njihove jednostavnosti predlažemo da ih isprobate već u narednim danima.
Njoki s cherry rajčicama
Kada je u pitanju prvi prijedlog za one dane tijekom kojih nemate vremena napraviti kompleksniji obrok, Natalia Rudin predlaže recept za njoke s cherry rajčicama. Njih je poslužila s burrata sirom i bosiljkom, a za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od dvadeset minuta. Sve što je potrebno je da njoke ispržite na maloj količini ulja, a potom u tavi sjedinite sitno nasjeckani bijeli luk, crni luk i pastu od rajčice. Nakon toga, u tavu dodajte cherry rajčice i njoke, te pažljivo miješajte uz dodavanje male količine vode.
@natsnourishments Super quick tomato gnocchi #veganfyp #vegantok #foodtok #foodfyp #20minutemeals
♬ original sound - natalia
Cannellini grah u umaku od rajčice
Kada su u pitanju brza i jednostavna jela, Natalia Rudin predlaže i cannellini grah u umaku od rajčice. Bazu ovog recepta – kao i prvog – čine bijeli i crni luk koji su isprženi na maslinovom ulju. Nakon toga, dodajte cherry rajčice i malo vode, a upotrebom ručnog blendera izgnječite rajčice kako biste dobili glatku teksturu nalik na umak. Naposljetku, dodajte cannellini grah koji je bijele boje, a jelo servirajte uz meki sir i bosiljak.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Njoki s brokulom
Treći prijedlog za jela koja ne zahtijevaju previše vremena, truda i sastojaka su – ponovo – njoke. Ovaj put, s brokulom. Jelo možete pripremiti tako što ćete na maloj količini maslinovog ulja ispržiti bijeli luk, crni luk i chilli. Za to vrijeme, u temeljcu od povrća skuhajte brokolu i njoke, a potom ih dodajte u tavu s lukom i chillijem. Brokolu blago izgnječite, a u procesu miješanja dodajte nekoliko žlica temeljca od povrća. Jelo servirajte uz malo papra i naribane limunove korice.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: TikTok (@natsnourishments) / Instagram (@natsnourishments)