Cellulite factory: Bread pudding je delicija koja se priprema od jučerašnjeg kruha, voća i čokolade
Ako razmišljate s čim ćete jesti jučerašnji kruh jer vam se ne da po kiši ići po svježi – ovaj recept za slatku deliciju zvanu pudding bread sve je što trebate. Ova topla poslastica doslovno se topi u ustima, a doza voća i doza čokolade popravit će vam svaki tmuran jesenski dan.
Bread pudding
Sastojci:
- 300 g starog kruha
- 2 jaja
- 100 ml vrhnja za šlag
- 250 ml mlijeka
- 1 žličica vanilije
- 1/2 žličice cimeta
- 50 g šećera
- 100 g bobičastog voća
- šaka nasjeckane čokolade (oko 50 g)
- maslac, za pekač
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U zdjeli sjedinite jaja, vrhnje, mlijeko, vaniliju, cimet i šećer.
- Kruh narežite na kockice (2×2 cm ili veće) i potopite u mješavinu jaja i mlijeka. Promiješajte i ostavite 5 minuta.
- Kalup premažite maslacem, rasporedite polovicu kruha i posipajte polovicom voća i čokolade.
- Rasporedite ostatak kruha, voća i čokolade i stavite u pećnicu na 20 minuta.
- Izvadite, ostavite kratko da se ohladi i poslužite uz grčki jogurt, sladoled ili puding od vanilije.
Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Kristina Štriga