Kruh je više od hrane – utkan je u našu tradiciju i dio svakodnevnih rituala. Upravo zato obožavamo vidjeti kako diljem zemlje niču zanatske pekarnice koje kruhu i pekarskim proizvodima posvećuju posebnu pažnju, nude kvalitetne proizvode i dok poštuju tradiciju, u nju unose moderne zaokrete. Jedna od njih je i Bread Point u Poreču, mjesto gdje se ručno izrađuje čarolija okusa!
Gdje okus susreće umjetnost
Otkad je pekarnica otvorena u ožujku ove godine, svaku su štrucu pripremili s ljubavlju prema zanatu. Kod njih možete potražiti ukusan krug (ciabatta, multicereale, raženi, laneni, baguette…), kroasane, peciva, jedinstvene kolače i torte. Ovdje se zaputite ako želite osjetiti razliku koju pružaju ručno rađeni proizvodi. U Bread Pointu s ponosom ističu kako koriste samo najkvalitetnije sastojke za izradu, a kiselo tijesto (sourdough) je jedan od ključnih sastojaka koji pružaju neusporediv okus i teksturu. Priprema kiselog tijesta je postupak koji zahtijeva strpljenje i pažnju, ali isplati se kada vide zadovoljstvo na licima kupaca.
Naime, ručno valjan kruh ima jedinstvenu teksturu i okus koji se ne može usporediti s onim koji je proizveden u masovnoj proizvodnji. Stoga, prilikom posjete Bread Pointu uvijek možete biti sigurni da će svaki kruh biti poseban, ukusan i pripremljen s najvećom pažnjom.
Dobar kao kruh
Porečki Bread Point svojom ponudom podsjeća na zagrebačke craft pekarnice Bread Club i Koricu pa nas nije iznenadilo kad smo ugledali neodoljivu slasticu – cruffin punjen kremom od pistacija. Upravo takav spoj kroasana i muffina nude i navedene zagrebačke pekarnice, a riječ je o jednoj od boljih slastica koje se u njima mogu probati. Ako, pak, tražite peciva za savršeni burger, u Bread Pointu imaju i njih! Ukusna im je i pinsa romana, vrsta focaccie s tijestom koje je lakše probavljivo i ima niži glikemijski indeks. Eclair s pistacijama i malinama izgleda neodoljivo, baš kao i financieri, kolačići od bjelanjka i badema.
Svaka poslastica ovdje je priča za sebe, pa ako se nađete u Poreču i u potrazi ste za doručkom ili slatkim zalogajem, pustite da vas nepce odvede na njihovu adresu. Nemoguće im je odoljeti!
Dodatne informacije
Lokacija: Ul. Bože Milanovića 24, Poreč
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 17 h, subotom od 8 do 17 h
Telefon: 091 601 2294
Instagram: @bread_point_bakery