Bread Club, prema mnogima najbolji lanac zanatskih pekara u Hrvatskoj, ne staje sa svojom ekspanzijom na zagrebačkom tržištu. Nakon što je njihova prva lokacija na Trešnjevci nametnula trendove i izgradila cijelu zagrebačku scenu ljubitelja sourdough kruha, počeli su sa širenjem poslovanja i na druge zagrebačke kvartove. Tako su u samo nekoliko godina nanizali uspješne koncepti na Bukovačkoj, Horvaćanskoj, Britanskom trgu i najnoviji na Središću u Novom Zagrebu.
Idejne začetnice brenda sestre Anamarija Palić i Zrinka Zajec te pekarski virtuozi Andrija Pernar i Darko Kušić ispunjavaju ulice grada mirisima kruha i focaccie, kroasana, cruffina i glasovitih pizza za koju su osvojili i srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi pekarstva.
Pet vrsta brašna
No, tajna Bread Club koncepta i njihove popularnosti su beskompromisno kvalitetne namirnice, a prvenstveno brašno. Bread Club koristi brašna najpoznatijeg mlina u Italiji – Mollino Casillo. Grupa Casillo je talijanska prehrambena tvrtka, koja je ujedno i svjetski lider u preradi i distribuciji durum pšenice, ali i vodeći proizvođač pšenice u Italiji. I upravo je Bread Club odlučio omogućiti svojim vjernim kupcima, koji nerijetko pokušavaju kod kuće rekreirati okuse njihovih proizvoda, da u svim njihovim prodajnim mjestima možete kupiti pet vrsta brašna pogodnih za izradu različitih vrsta kruha, tijesta, kolača i još mnogo toga.
Tako će se od početka prosinca na policama Bread Club poslovnica naći:
- Il Dolce, brašno za prhka tijesta, torte i kolače.
- Il Pane, pšenično brašno, klasično pšenično brašno za široku upotrebu.
- La pizza brašno tip 00, meko pšenično brašno idealno ukoliko želite prozračno, hrskavo i lagano tijesto.
- Manitoba, pšenično brašno s visokim udjelom proteina, njega koristimo za izradu kruha s kiselim tijestom i focacciu.
- Rimacinata Semola, brašno od durum pšenice, čvrsta pšenica koja je duplo mljevena te time odlična za pripremu kruha, tjestenine. Karakteristično je žute boje.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Komunikacija s našim kupcima nam je vrlo važna, tako smo i počeli u poslovnici u Trakošćanskoj, to prakticiramo i dalje. Slušamo njihove želje, i cijenimo njihov interes. Nerijetko smo dobivali upite o vrsti brašna koje koristimo. Kako je upravo ono početak svakog procesa izrade kruha, odlučili smo našu tajnu podijeliti sa svima. Mi koristimo Mollino Casillo brašna, a ona će od sada biti dostupna i svim našim kupcima. Jer, mi u Bread Clubu duboko vjerujemo da svatko mora imati pravo na kvalitetan kruh, rekao je Andrija Pernar ispred Bread Cluba.
Mollino Casillo brašna pronađite u svim Bread Club poslovnicama od ponedjeljka 4. prosinca.
Foto: PR